Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam dwa futerka z Chin zamiast futerał przyszły mi futerkowe polary tandeta.Chce zwrócić ale.kupujacy chce żebym zwróciła na własny koszt.Strasznie drogo .Chcialabym zwrocic przez allegro
@Client:83827069 Cześć. 🙂 W przypadku zwrotu (zakup był poza Smart) koszt wysyłki spoczywa na kupującym.
Jeśli produkt rzeczywiście jest niezgodny z opisem, to możesz złożyć reklamację. Wtedy towar odsyłasz na swój kosz, ale po uznanej reklamacji sprzedający powinien zwrócić Ci wszystkie koszty, jakie poniosłaś.
Jak nie ważą więcej niż 2 kg, to możesz nadać jako list lub Global Expres. Tylko pamiętaj, że jak Chińczyk nie odbierze, to za zwrot zapłacisz wg cennika poczty chińskiej.
Tak to już jest jak chcesz zaoszczędzić i kupujesz okazyjnie to prosisz się o kłopoty . Sprzedawcy z Chin dobrze wiedzą że jak ktoś kupi od nich coś taniego to nie będzie opłaciło mu się tego zwracać . Lepiej kupić nieco drożej ale od rodzimych sprzedawców gdzie z reklamacją czy zwrotem nie ma takich problemów.
1.wyślij na swój koszt - zapłacisz
2. chinol może nie odebrać - zapłacisz za odesłanie przesyłki
3. plus mogą jeszcze naliczyć opłatę za zwrotną przesyłke spoza UE
po prostu interes życia, kupowanie w chinostanie
A ile to się zaoszczędziło? ja bym reklamował jak jest niezgodny z opisem w ofercie, zakładasz dyskusję przez Allegro i czekasz co sprzedający zaproponuje: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa