anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupilam i zaplacilam za towar z chin chce go zwrocic

Client:83827069
#7 Wielbiciel#

Kupiłam dwa futerka z Chin zamiast futerał przyszły mi  futerkowe polary tandeta.Chce zwrócić ale.kupujacy chce żebym zwróciła na własny koszt.Strasznie drogo .Chcialabym zwrocic przez allegro

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:83827069 Cześć. 🙂 W przypadku zwrotu (zakup był poza Smart) koszt wysyłki spoczywa na kupującym. 

Jeśli produkt rzeczywiście jest niezgodny z opisem, to możesz złożyć reklamację. Wtedy towar odsyłasz na swój kosz, ale po uznanej reklamacji sprzedający powinien zwrócić Ci wszystkie koszty, jakie poniosłaś. 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Jak nie ważą więcej niż 2 kg, to możesz nadać jako list lub Global Expres. Tylko pamiętaj, że jak Chińczyk nie odbierze, to za zwrot zapłacisz wg cennika poczty chińskiej.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Tak to już jest jak chcesz zaoszczędzić i kupujesz okazyjnie to prosisz się o kłopoty . Sprzedawcy z Chin dobrze wiedzą że jak ktoś kupi od nich coś taniego to nie będzie opłaciło mu się tego zwracać . Lepiej kupić nieco drożej ale od rodzimych sprzedawców gdzie z reklamacją czy zwrotem nie ma takich problemów.

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

1.wyślij na swój koszt - zapłacisz

2. chinol może nie odebrać - zapłacisz za odesłanie przesyłki

3. plus mogą jeszcze naliczyć opłatę za zwrotną przesyłke spoza UE

po prostu interes życia, kupowanie w chinostanie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A ile to się zaoszczędziło? ja bym reklamował jak jest niezgodny z opisem w ofercie, zakładasz dyskusję przez Allegro i czekasz co sprzedający zaproponuje: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów