anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Likwidacja PayU?

MAMY ROZWIĄZANIE!
marcinszmid
#7 Wielbiciel#

https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/od-23-pazdziernika-nie-oplacisz-zakupow-za-pomoca-payu-express-...

Czy Wy poważnie likwidujecie szybkie przelewy na allegro zmusząjąc ludzi do podpięcia kart, używania blika, używania elektronicznych portmonetek czy założenia nowego konta tylko po to by móc sprawnie realizować zakupy ?

Powaga ? Co za ..... robił badania pokazujące "znikome użycie" tej formy płatności ? 

I nie piszcie mi że mogę zrobić zwykły przelew - wtedy nie obejmuje mnie program ochrony kupujących a na zaksięgowanie wpłaty w skrajnych sytuacjach będę czekał kilka dni. 

Proszę o odpowiedź przedawiciela Allegro. 

Dziękuję,

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
LEW433
#21 Demiurg#

I nie piszcie mi że mogę zrobić zwykły przelew - wtedy nie obejmuje mnie program ochrony kupujących  a skąd taka informacja?

oznacz moderatorów
marcinszmid
#7 Wielbiciel#

Ok. Zapędziłem się z tym punktem - nie ma zastosowania. 

Pytanie o rezygnację z PayU i "znikome" użycie nie przedstawiając żadnego alternatywnego partnera typu Przelewy24 podtrzymuję. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Przecież są inne formy płatności nie tylko PayU Express

oznacz moderatorów
marcinszmid
#7 Wielbiciel#

Blik

Allegro Pay

Karta 

Portmonetki

Allegro Cash

Zwykły przelew

Tylko ja mam problem z tym, że szybkie przelewy wylatują z oferty ? Naprawdę aż tak są niepopularne ? Można zobaczyć jakieś statystyki metod płatności ? 

Wg mnie to ma "zachęcić" ludzi do zakładania kont w ramach Allegro Cash, ale z pewnością to tylko moje urojenie. 

Proszę o odpowiedź przedstawiciela Allegro. Dziękuję.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jak mnie zmuszą za mocno to zacznę kupować gdzie indziej, niech się wa..

oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

Widzę że macie wielki problem z płatnościami z tej metody płatności PayU Express niewielu korzystało , bardzo dobrze że została usunięta. 

Powinny pojawiać się tylko 4 opcje płatności 

-blik 

-karta płatniczą 

-allego pay 

-przelew tradycyjny 

oznacz moderatorów
marcinszmid
#7 Wielbiciel#

Dysponujesz oficjalnymi danymi dot. wykorzystania poszczególnych metod czy tak sobie piszesz żeby punkty nabić?

Proszę o wypowiedź przedstawiciela Allegro. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@marcinszmid rezygnujemy tylko z usługi PayU Express (która umozliwa płatność bez logowania do banku i przepisywania haseł SMS), płatność przelewem wciąż będzie dostępna, kilka dni może księgować się płatność przelewem tradycyjnym, zwykłe przelewy przechodzą szybciej.  

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
marcinszmid
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie 🙂 Miłego weekendu. 

oznacz moderatorów
pollytaglia
#8 Zapaleniec#

Allegro, kolejny Wasz durny pomysł. Zaraz o zlikwidowaniu rozłączania ofert. Widać zatrudniliście jakiegoś geniusza, który koniecznie z dobrego chce zrobić "lepsze"

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@pollytaglia a korzystałeś z tej usługi ?

oznacz moderatorów