anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Loteria Allegro Smart

prewencja-lk
#7 Wielbiciel#

Witam. Czy loteria Allegro Smart to nie fake? Bo dostałam maila że wygrałam i muszę wypełnić formularz z pełnymi swoimi danymi 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

serwis-texas
#21 Demiurg#

@prewencja-lk 

To wstaw tu adres e-mail z którego nadano wiadomość.

oznacz moderatorów

prewencja-lk
#7 Wielbiciel#

loteria.allegro@navagency.com

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@prewencja-lk 

Regulamin loterii SMART

§7.6

"Niezależnie od skuteczności powiadomień telefonicznych, najpóźniej w dniu 03.12.2024 r. powiadomimy e-mailowo laureatów Nagród Głównych i Nagród Tygodniowych o wyniku losowania i uzyskanej Nagrodzie (laureatów rezerwowych na tym etapie nie powiadamiamy), załączając jednocześnie adekwatny do wygranej Nagrody formularz laureata. W powiadomieniu poprosimy laureatów o odesłanie na adres loteria.allegro@navagency.com w nieprzekraczalnym terminie do 10.12.2024 r. włącznie skanu lub zdjęcia wypełnionego i podpisanego formularza, pod rygorem utraty prawa do nagrody. W formularzu laureat powinien podać:"

Warto zwrócić uwagę na punkty 7,8,9 §7

Z nich wynika, że utraciłaś prawo do nagrody 😐
(jeśli nie uzupełniłaś danych w podanym terminie)

No chyba, że to Ty jesteś laureatem dodatkowym to jeszcze jest szansa 🙊

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@komis-bell  Nie nazwę dosadnie co o tym myślę ale wygląda na to że serwis nakłania użytkowników do podawania wrażliwych danych obcej nieznanej firmie.  Niby dla jakiejś jednorazowej korzyści a co dalej ???

To wygląda tak jakby cyrograf....

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@br. Użytkownik robi to dobrowolnie i świadomie - wszak akceptuje regulamin loterii w której bierze udział.

Jeśli nie chce podawać danych to spoko ale wtedy nie ma nagrody 😉

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@prewencja-lk  Nie podawaj swoich danych. Allegro ma twoje dane, każdy użytkownik jest weryfikowany podczas rejestracji.

Żeby ostrzec innych a również  dla pewności nalezy taki mail przesłać na adres phishing@allegro.pl  nie zaszkodzi też  cert@cert.pl

Adres lub adres i nick od kogo dostałeś ten mail trzeba upublicznić tutaj,  moderatorki zablokują konto dowcipnisia.

oznacz moderatorów