anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam pytanie odnośnie Allegro smart

Client:57542688
#1 Nowicjusz#

mam Allegro smart i chce kupić rzecz poprzez licytacje u pewnego sprzedającego. Rzecz ta jest tańsza niż 40 złotych, wiec chciałabym u tego samego sprzedającego zlicytować i kupić jeszcze jakaś rzecz żeby mieć darmowa dostawę. Jednakże licytacja drugiego przedmiotu kończy się dwa dni później. Czy dam radę później zapłacić razem za oba przedmioty, aby dostawa była za darmo?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

milka1234567890
#18 Luminarz#

Na zapłacenie masz 5 dni więc nie widzę problemu, masz przedmioty w zakładce "Moje zakupy" klikasz opłać i płacisz za oba.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

W licytacji na normalnym allegro jest 30 dni na opłatę ,chyba że sprzedawca ustalił inaczej. Zsumować aukcje też można tylko pod warunkiem że sprzedawca ma ustawioną większą ilość przedmiotów na jedną wysyłkę . Zawsze jednak można się porozumieć ze sprzedawcą i ustalić warunki.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:57542688 Zawsze możesz a wszystko zależy gdzie i kiedy ta licytacja, na AL masz 5dni na opłacenie a na zwykłym 30dni(o ile sprzedajacy nie ustalił inaczej).

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Na głównym się da, na lokalnym nie. Na lokalnym nie można łączyć wpłat  za licytacje. Omijam to czasem wystawiając ofertę łączną i wpisując w treści numery lub tytuły aukcji z których pochodzą przedmioty. Wtedy płaci od razu za oba, a poprzednie nie zapłacone się anulują. Prowizje na lokalnym pobierają dopiero w momencie wpłaty więc to różnicy nie robi.

oznacz moderatorów

Slow4You
#10 Popularyzator#

Na allegro lokalnie za każdy wylicytowany przedmiot za wysyłkę płacisz osobno . Możesz spróbować dogadać się ze sprzedającym , czy jeśli wylicytujesz dwa przedmioty byłby wstanie zwrócić tobie koszta za wysyłkę jednego i wysłać w jednej paczce . Najlepiej jeden wylicytować za minimum 40 zł jeśli to możliwe . Decyzja należy do sprzedającego . 

oznacz moderatorów