anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam wykupione i aktywne dostawy Smart. 3 msc temu dostawy były za darmo ze Smart od 45zł. Teraz brak

rafalwba
#7 Wielbiciel#

Od jakiegoś czasu nie mogę kupować z Allegro Smart z darmową dostawą mimo, że mam aktywne i wykupione. Są jakieś nowe warunki a jeżeli tak to jest zmiana umowy. Jak poza tym skontaktować się z konsultantem na czacie przedtem działał link podany gdzieś w tematach teraz nie mogę dojść jak rozpocząć rozmowę właśnie o smart. Link mile widziany . Pozdrawiam

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Opcje są 2. Pierwsza śmiesznie zabrzmi ale na telefonach coraz częściej się zdarza to przypadkowo założyłeś nowe konto, nawet o tym nie wiesz i nie masz na nim smarta.

Opcja druga jest bardziej prozaiczna. Sprzedawca nie udostępnia smarta. I zazwyczaj nie jest to nawet jego wina. W smarcie jest coraz więcej przymusowych metod dostawy jak np allegro one. Teraz wygoogluj to sobie, zobaczysz jakie ma piękne opinie. Część sprzedawców traci gwiazdki czy dostaje negatywy za rzeczy na które nie mają wpływu jak np przymusową formę dostawy. Do smarta potrzebny jest odpowiedni poziom opinii. Zadowoleni kupujący ich nie wystawiają,  nie zadowoleni od razu radośnie dają po gwiazdkach. W efekcie sprzedawca nie spełnia wymagań do smarta.

Innym powodem jest lokalizacja firmy. Firmy z mniejszych miejscowości nie maja możliwości udostępniać tylu wymaganych metod więc muszą wyłączyć lub zgarniać opinie za zmiany dostawy wbrew wyborowi klienta.

Jeszcze inni wyłączyli bo zwyczajnie maja dość. Jak długi czas człowiek może znieść psychicznie praktycznie codzienne skargi, a czasem i wrzaski wkurzonych klientów? Paczki przy których allegro pięknie wyświetla dostawę jutro dochodzą po tygodniu. Klienci wkurzają się, anulują zakupy, wystawiają opinie itp. Inni zrobili sobie  z tego zabawę np zamawiają tę samą rzecz w 5ciu miejscach, by zatrzymać tylko tę co pierwsza przyjdzie. To marnuje masę czasu i pieniędzy sprzedawców. Nie bez powodu często oferty bez smarta są najtańsze. Dopłat, straconych materiałów, czasu pracowników, nikt nie zwraca, musi być drożej....

oznacz moderatorów

rafalwba
#7 Wielbiciel#

Opcja nr.2 okazuje się że mimo iż było zaznaczone iż dostawa Smart to w koszyku już nie było dostawy za darmo ze smart. Wrzuciłem coś innego do koszyka z dostawą Smart i jest tak jak było od 45zł. Dzięki okazał się problem banalny.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@rafalwba Tak są warunki do spełnienia przy zakupie, tu instrukcja: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...

a konsultant tu, wybierz temat i sposób np czat: https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Nie ma nic za darmo. 

oznacz moderatorów