Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego nie otrzymuję sms potwierdzający zakup na allegro kartą? To już nie pierwszy raz i obawiam się, że będzie pobrana płatność za rzeczy, które nie kupowałam. Oczywiście, zawsze zaznaczam zapłać kartą tylko raz bez zapisywania.
Ale czy ty mówisz że nie przychodzi powiadomienie o zakupie, czy że zapłaciłeś kartą?
Nie przychodzi sms z banku, żeby potwierdzić zakup kartą.
Najpierw sprawdź, czy masz w bankowości internetowej wprowadzony aktualny numer telefonu zaufanego. Przyczyną nieotrzymania SMS-a może być także skrzynka odbiorcza w telefonie – sprawdź, czy nie jest przepełniona. Jeśli występują problemy z siecią, wykonaj restart telefonu – wyłącz i włącz telefon, nawet kilkukrotnie – to pozwoli urządzeniu na nowo zalogować się do sieci.
Jeżeli te czynności nie pomogą, możesz skontaktować się z operatorem sieci, aby się upewnić czy nie blokuje SMS-ów.
Moim zdaniem nic z tych rzeczy, dzisiaj o 18:50 przy pierwszej płatności kartą nie otrzymałam sms potwierdzający z banku, trzy minuty później o 18:53 przy opłacaniu drugiego przedmiotu kartą otrzymałam z banku kod sms nr 1
A środki zeszły?
To znaczy, czy jest potwierdzenie na allegro kupione, że zostało opłacone kartą czy też, czy jest blokada na rachunku bankowym za ten zakup?
Może nie wyraziłam się precyzyjnie. W szczegółach moich zakupów przy pierwszym jak i drugim zakupie (metoda płatności karta płatniczą) jest status płatności: płatność zakończona. Więc z tego wynika, że środki zeszły 🙂 Natomiast chodzi mi o to, że przy pierwszym zakupu nie otrzymałam sms z banku, żeby ten zakup potwierdzić.
Czy raczej, czy na pewno? Widziałam już takich pytań więcej, zresztą skopiowałam nazwę tematu z wcześniej opublikowanego postu.
To raczej zależy od ustawień konta w banku.
Być może musisz w swojej bankowości ustawić takie powiadomienie SMS
Ja w zeszłym roku ustawiłem zakup od 100 zł i otrzymywałem smsy , denerwowały mnie te smsy i wyłączyłem .
Nie wiem, czy jest możliwe, żeby bank sam zmieniał zasady bezpieczeństwa. Ja nic nigdy nie zmieniałam, ale zapytam w banku o płatności kartą na Allegro. Ciekawe, że takie zdarzenia (płatność karta bez potwierdzenia sms) dotyczą różnych banków.
To zależy tylko od banku, gdy place nową kartą za pierwszym razem zawsze mam dodatkowe potwierdzenie w aplikacji, kolejnym razem już nie, niezależnie od tego czy karta jest zapisana. SMS nie dostaje, nie są bezpieczne, nie wiedziałam że jakieś banki jeszcze je stosują.
Dlaczego uważasz, że sms nie są bezpieczne?
A BLIK bezpieczny?
Dzięki za odpowiedź 🙂
Jeżeli to pytanie do mnie, to nie wiem, nie mam.