anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie przychodzące SMS-y o potwierdzeniu zakupu

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego nie otrzymuję sms potwierdzający zakup na allegro kartą? To już nie pierwszy raz i obawiam się, że będzie pobrana płatność za rzeczy, które nie kupowałam. Oczywiście, zawsze zaznaczam zapłać kartą tylko raz bez zapisywania. 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

LEW433
#21 Demiurg#

Ale czy ty mówisz że nie przychodzi powiadomienie o zakupie, czy że zapłaciłeś kartą?

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Nie przychodzi sms z banku, żeby potwierdzić zakup kartą.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@fartpl 

Najpierw sprawdź, czy masz w bankowości internetowej wprowadzony aktualny numer telefonu zaufanego. Przyczyną nieotrzymania SMS-a może być także skrzynka odbiorcza w telefonie – sprawdź, czy nie jest przepełniona. Jeśli występują problemy z siecią, wykonaj restart telefonu – wyłącz i włącz telefon, nawet kilkukrotnie – to pozwoli urządzeniu na nowo zalogować się do sieci.

Jeżeli te czynności nie pomogą, możesz skontaktować się z operatorem sieci, aby się upewnić czy nie blokuje SMS-ów.

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Moim zdaniem nic z tych rzeczy, dzisiaj o 18:50 przy pierwszej płatności kartą nie otrzymałam sms potwierdzający z banku, trzy minuty później o 18:53 przy opłacaniu drugiego przedmiotu kartą otrzymałam z banku kod sms nr 1

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A środki zeszły?

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

To znaczy, czy jest potwierdzenie na allegro kupione, że zostało opłacone kartą czy też, czy jest blokada na rachunku bankowym za ten zakup?

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Może nie wyraziłam się precyzyjnie. W szczegółach moich zakupów przy pierwszym jak i drugim zakupie (metoda płatności karta płatniczą) jest status płatności: płatność zakończona. Więc z tego wynika, że środki zeszły 🙂 Natomiast chodzi mi o to, że przy pierwszym zakupu nie otrzymałam sms z banku, żeby ten zakup potwierdzić.    

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@fartpl To jest raczej pytanie do banku, a nie do Allegro. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Czy raczej, czy na pewno? Widziałam już takich pytań więcej, zresztą skopiowałam nazwę tematu z wcześniej opublikowanego postu. 

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

To raczej zależy od ustawień konta w banku. 

Być może musisz w swojej bankowości ustawić takie powiadomienie SMS 

Ja w zeszłym roku ustawiłem zakup od 100 zł i otrzymywałem smsy , denerwowały mnie te smsy i wyłączyłem . 

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Nie wiem, czy jest możliwe, żeby bank sam zmieniał zasady bezpieczeństwa. Ja nic nigdy nie zmieniałam, ale zapytam w banku o płatności kartą na Allegro. Ciekawe, że takie zdarzenia (płatność karta bez potwierdzenia sms) dotyczą różnych banków. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

To zależy tylko od banku, gdy place nową kartą za pierwszym razem zawsze mam dodatkowe potwierdzenie w aplikacji, kolejnym razem już nie, niezależnie od tego czy karta jest zapisana. SMS nie dostaje, nie są bezpieczne, nie wiedziałam że jakieś banki jeszcze je stosują. 

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego uważasz, że sms nie są bezpieczne? 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A BLIK bezpieczny?

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Dzięki za odpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

fartpl
#9 Pomysłodawca#

Jeżeli to pytanie do mnie, to nie wiem, nie mam.

oznacz moderatorów