Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie moge wybrac przewoznika gdy kupuje wiecej przedmiotow od jednego sprzedajacego.
Np znajduje przedmiot w cenie okolo 50 zl , ale zeby miec kuriera za darmo wybieram 2 sztuki.
Przy jednej sztuce w koszyku wchodze w wybor i mam kilku przewoznikow dostepnych a przy dwoch sztukach mam tylko informacje kurier bez mozliwosci wyboru konkretnej firmy.
Rodzi to problem natury logistycznej bo chcialbym np tylko firme dpd a przy dwoch sztukach nie wiem ktora mi zostanie wyslany towar.
Czy da rade to jakos ominąc??
Nie, to sprawka Allegro tak ma być.
@kuubeek1981 Nie wybierzesz!
@kuubeek1981 sprawdź czy masz obok kuriera zielony napis ZMIEŃ, jeśli jest to będziesz mógł wybrać kuriera, jeśli nie ma, to loteria.
No właśnie nie ma a nawet jak jest to jest dwa razy kurier ale bez nazwy przewoźnika. Lipa z tym jest straszna
Wygląda to tak jakby allegro chciało trochę poprawić swój wizerunek jako dostawcy . Dotychczas wybierając konkretnego kuriera nieraz trzeba było czekać dłużej niż podawali (nie podjechał bo mu się nie opłaciło lub inny powód) ,teraz może będzie zabierał ten któremu w danym czasie będzie bardziej po drodze. Czy to polepszy wizerunek ,trudno powiedzieć ,czas pokaże.
@kolekcjoner608 a moim zdaniem to nie chodzi o poprawe wizerunku tylko o przekierowanie paczek na ONE kurierów tam gdzie jest to możliwe.
Mieliśmy juz taki przypadek że kupując wybraliśmy "kurier" wyruszyło ONEm i jechało 11 dni . W miedzyczasie musieliśmy kupić drugi raz dokładnie wybierajac DPD , Przyjechało nastepnego dnia
Oczywiscie sprzedawca nie widzi że kupujący wybrał po prostu "kurier" w zamian za to widzi metode dostawy podstawioną przez allegro
@kuubeek1981 zapraszam do tematu brak wyboru kuriera w smart...
Wprowadzili to w maju, jest fatalne i ogranicza możliwości Smarta. Do tego mam wrażenie, że jest preferowana dostawa Allegro One, która nie dosyć, że jest jedną z najgorszych (późne godziny dostawy, niemożność dogadania się z kurierem) to najgorsze, że są problemy przy zwrocie. bo jest niewiele punktów odbioru Allegro.
Jeśli ktoś zna jakiś sposób by można było wybierać to piszcie