Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam dokonałem ostatnio zakupów u jednego ze sprzedających wysyłka ze smart allegro do paczkomatu. niestety sprzedający pomylił numer telefonu kontaktowego i paczka do mnie nie dotarła. z tego co kontaktowałem się ze sprzedającym wysyłał on jakieś powiadomienia do mnie ale z racji ze nie jestem cały czas on-line to tych powiadomień nie odczytałem. z mojej strony chce zwrotu pieniędzy a on twierdzi że zgodnie z regulaminem bład jest po mojej strony. co robić w takie sytuacji
Jak sprzedający pomylił to niech wyśle na swój koszt drugi raz i nie robi problemów, najlepiej otwórz dyskusję i masz tam pomoc Allegro, a od kogo ten zakup> firma czy prywatny?
zakup na zwykłym: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
zakup na Allegro Lokalne:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@egon-e22 Z tego co się orientuję to przy wszystkich wysyłkach SMART wszystkie dane (w tym numer telefonu) są zaczytywane automatycznie z tych podanych w zamówieniu.
Czy aby na pewno podałeś prawidłowy numer telefonu?
Zakup od osoby prywatnej czy od firmy?
Allegro zwykłe czy lokalnie?
tak podany nr telefonu był prawidłowy natomiast na etykiecie był podany nr telefonu sklepu z którego zamawiałem.
zakup od firmy
allegro zwykłe opcja przez kup teraz
@egon-e22 Wejdź TUTAJ.
Odszukaj ten zakup, rozwiń szczegóły i upewnij się co do podanego numeru telefonu - tak dla formalności.
"natomiast na etykiecie był podany nr telefonu sklepu z którego zamawiałem."
Skąd wiesz jeśli paczki nie odebrałeś?
Dziwna sprawa bo sprzedający musiałby specjalnie i własnoręcznie zmienić numer telefonu na inny niż podany przez Ciebie. Szczególnie dziwne jeśli była to przesyłka ze SMART bo tam chyba nie ma nawet takiej możliwości - ale nie mam co do tego 100% pewności.
Natomiast co do zwrotu - w szczegółach zamówienia kliknij zwróć zakup.
w zamówieniu jasno i czytelnie podane są moje dane wiec z mojej strony temat jest prosty wiec otwieram mu dyskusje i czekam na pomoc ze strony allegro dzieki za pomoc
@egon-e22 Tu nawet nie trzeba żadnej dyskusji. Tu trzeba kliknąć zwróć zakup 😁
Pamiętaj, że jeśli nie złożysz oświadczenia o odstąpieniu od umowy to towar jest cały czas Twoją własnością.
@egon-e22 Nie daj się wkręcić na jakieś koszty jak to sprzedający pomylił.