anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nikt nie bierze pod uwage bezpodstawnych i niepotrzebnych wydatków które mi generujecie ??

Client:94909145
#7 Wielbiciel#

[EDYCJA] 
Sent: Saturday, March 18, 2023 4:20 PM
To: 'Allegro' <powiadomienia@allegro.pl>
Subject: RE: Twoja usługa Allegro Smart! wygasła

261.63 zł
Twoje oszczędności na dostawie  ???
Naprawde ???

Nikt nie bierze pod uwage bezpodstawnych i niepotrzebnych wydatków które mi generujecie ??

Wiele razy wystarczył by mi zakup towaru za 10-20 zł, ale jako że miałem opłacony „Allegro Smart!” musiałem dokonać u kazdego ze sprzedających  innych, innych, casem nie potrzebnych zakupów aby dobić do kwoty 40zł, która upoważniała mnie do dostawy gratis, i nikogo z Państwa nie obchodził fakt, że robiąc tylko takie zakupy jak mi były potrzebne, musiałbym płacić jeszcze raz za transport, pomimo że miałem opłacone ‘Allegro Smart!’…

Cała sytuacja nie wpływa na wzrost mojego zaufania do Allegro, a wrecz czuje się okłamany.

Myślałem że czasy „drobnego druczku” mamy już szczęśliwie za sobą, ale widzę że raczej nie…

Pozdrawiam / Saludos,

[edycja]

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:94909145 przykro mi, że jesteś niezadowolony z korzystania ze Smart! ale jego warunki (w tym kwota minimalna) są wyraźnie opisane w wielu miejscach (np. strona główna usługi, w każdej ofercie, w której Smart! jest oferowany, na stronach pomocy, w Regulaminie) i decydując się na wykupienie tej usługi trudno ich nie zauważyć lub nie zdawać sobie z nich sprawy. 
Gdybyś nie korzystał z Allegro Smart! właśnie tyle - 261,63 zł zapłaciłbyś za same dostawy. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

A jak ma być zadowolony, skoro zmusiliście go do kupowania niepotrzebnych produktów za 20-30 zł, więc stracił przez was już kilka stów 🙂 Jak tak można wymuszać na użytkownikach zakupy? 😄

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

naprawdę ??
nikt mnie nie zmuszał, ale to już podstawy matematyki z podstawówki, no ale nie moge nikogo zmusić żeby "zrozumiał"

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

ja nie narzekam na wasze warunki, ale na fakt, ze "wyciągając" odemnie podwojnia ze dostawe, probujecie wcisnąć mi kit, że to dla mojego dobra.
Aa co do kwoty mnimalnej - no cóż, prawie nigdy  nie kupuję rzeczy u jednego sprzedawcy awiec Alegro Smart mi sie nie nalezy, no bo kupując n/p 3 produkty poniżej 40 zł u 3 sprzedających pobieracie ode mnie 3 x koszt dostawy + wczesniej zapłaconą kwote za AlegroSmart, awiec pisanie że: "Gdybyś nie korzystał z Allegro Smart! właśnie tyle - 261,63 zł zapłaciłbyś za same dostawy". jest conajmniej nie na miejscu ponieważ nie chcąc kupować u każdego z nich NIEPOTRZEBNYCH rzeczy w celu "dociągnięcia" do 40zł u każdego, WYDAŁEDM u was 261,63 + kwota Alegro Smart !!

Naprawdę TO PODSTAWY MATEMATYKI !!!  Wystarczy chcieć to zrozumieć... ale mysle,że to zamierzone... 😞

Co innego gdybyście zezwolili na sumowanie należności od wszystkich sprzedających, no ale wtedy nie zarobili byście tych paru złotych...

Ja to wytrzymam, ale drażni mnie fakt, że wciskacie ludziom ciemnoty tłustym drukiem >(

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

No fajnie by było, gdyby można było zapłacić 10 zł za smarta i móc robić zakupy za kilka albo kilkanaście zł. z dostawą gratis 🙂 Sam bym chętnie kupował rzeczy za 5 zł. zamiast chodzić do biedronki 🙂 Zakupów na allegro poniżej 40-45 zł byłoby z 10 razy tyle i pracownicy sortowni i kurierzy obsługiwaliby te dodatkowe paczki w ramach wolontariatu 🙂

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@Client:94909145 podstawowe pytanie - kto Cię zmusił do wykupienia smarta? Trzeba było nie kupować i płacić tylko raz za dostawę (wg Twoich wyobrażeń).

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

jak byłem głupi, to sie dałem namówić, ale teraz mi przesło... na szczęście jestem niezły z matematyki 🙂
ale to nie powód aby dostawać maile namawiające mnie na powrót do Smarta 3 razy dziennie...

Sory, ale ogolnie lubie Allegro, choć to nie powód abym siedział cicho, kiedy widze coś złego, ale cóż...  Ciebie pewnie nic nie przekona że "czarne jest czarne🙂 😉 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale czego Ty oczekujesz od nas?? Czy ma m-c czy na rok i tak zapłacisz za dostawę nie spełniającą warunków Smart> tak ale jest różnica i to znaczna >na m-c masz 10,,99zł a przy zapalcie na rok masz 4,,99zl na m-c.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Gdyby nie było smarta to mógłbym np. o 261,63 zł taniej zakupić asortyment . Wtedy bym czół że zaoszczędziłem a tak to tego nie czuję.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Czyli wolisz kupić niepotrzebne produkty za 20-30 zł, niż zapłacić 9,99 za dostawę?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

oczywiscie ze nie kupie niepotrzebnego badziewia i właśnie o tym mówie, bo w takim wypadku mam juz zapłacone 10zł za  Alegro Smart + 9,90zł za transport bo nie kupiłem za 40zl, tak wiec w rzeczywistości płace 19,90 za transport...

Nie musisz rozumieć, ale myślenie nie boli... 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wiele razy wystarczył by mi zakup towaru za 10-20 zł, ale jako że miałem opłacony „Allegro Smart!” musiałem dokonać u kazdego ze sprzedających innych, innych, casem nie potrzebnych zakupów aby dobić do kwoty 40zł no nieprawda, Smart nie zmusza to kupowania czegokolwiek.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

taaak, nie zmusza, ale wobec tego po co mi "Alegro Smart " ?? jesli itak musze płacic za transport?

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

no właśnie po co Ci? ...... ciepnij go w kont i umyj nogi mietkowi

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Kasiu, przyjdź z Mamą bo nie rozumię 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Warunki zakupu z dostawą Smart są opisane w regulaminie, Smarta możesz kupić na m_c i na rok, przeczytaj i jak nie pasują ci takie warunki to pop prosu nie kupuj Smarta.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

chyba wciąż nie rozumiesz - nieważne czy zapłacisz miesięcznie czy na rok, bo itak musisz płacić każdorazowo za transport, jeśli nie zrobisz super derogich zakupów, no i pomnóż sobie to przez ilśc sprzedających u ktoruch kupujesz... rachunek jest prosty...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Czyli wykupienie smarta raz na rok powinno upoważniać do darmowej wysylki od kwoty 1pln bo kupujący już zapłacił za dostawę w smarcie. Ale kupujący myśląc że ma darmowego smarta nie wie że mu sprzedawca się do smarta dorzuca potem do każdej paczki więc nie jest darmowy dlatego że sprzedawca tą opłatę dorzuca do towaru. Postuluję zrobić smarta od 1pln darmową wysylkę ale na koszt allegro nie sprzedawców

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

sprostuje... za Smarta płacisz co miesiąc a nie co rok, a jesli nie wykupisz u każdego sprzedawcy conajmniej 40zł, to smart poprostu ci przepada i MUSISZ zapłacić ponownie za transport ...bo nikogo w Allegro to nie interesuje.
Masz opcje: "płać albo płać" 😞

oznacz moderatorów