anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatny zwrot SMART

MAMY ROZWIĄZANIE!
Adramel
#10 Popularyzator#

Kupiłem fałszywy przedmiot - podróbkę Google Chromecast 3. Zakup był na SMART. Jak rozumiem z regulaminu smart to darmowa wysyłka i darmowy zwrot?

Ale gdy wypełniłem zwrot to:

• Przygotuj paczkę.
    Napisz numer zwrotu KX82/2024 na kartce i umieść ją w środku.
    Sprawdź jak spakować.

Nadaj przesyłkę dowolną metodą we własnym zakresie, na adres:
(C/O 2095)MBB Logistics(The third party of Warehouse)
Os. Przemyslowe 9 Poland
69-100 Slubice
PL

We własnym zakresie? I to jeszcze gdy dostałem nie to co było oferowane?

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
LEW433
#21 Demiurg#

Ok ale ta oferta ma Smarta ale nie spełnia darmowej dostawy Smart a więc zwrotu darmowego także nie ma.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Adramel to zamówienie nie było realizowane w ramach Smart! dlatego nie przysługuje darmowy zwrot. Jeśli produkt jest niezgodny z opisem, powinieneś go reklamować, wtedy sprzedający po uznaniu reklamacji będzie musiał zwrócić Ci wszystkie poniesione koszty również koszt odesłania zamówienia do niego. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Adramel
#10 Popularyzator#

To jak niby mogę różnić SMART spełniający warunki od niespełniającego - skoro oba się podpisane jak SMART. To przecież jest wprowadzanie w błąd kupującego - wiedzę SMART to kupuje. 
Liczyłem się z ryzykiem że Chromecast będzie wałowany wiec wybrałem ofertę SMART licząc na darmowy zwrot w razie problemu.
W jaki sposób poznawać czy oferta jest SMART czy nie jest skoro sam znaczek SMART nie oznacza tego co ma oznaczać?

Adramel_0-1726900041582.png

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Adramel rzucasz się , a kupujesz usługę bez zapoznania się z warunkami i zasadami , wszystko pisze i jest powszechnie dostępne , warunki zaakceptowałes w chwili opłacenia usługi smart .

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Adramel SMART działa dla zakupów od 45 zł przy punktach odbioru oraz od 65 zł przy dostawach kurierem. 
W tym wypadku nie płaciłeś za wysyłkę bo sprzedający oferował ją za 0 zł - on pokrywa koszty wysyłki.  

IMG_5442.jpeg

 Informację o koszcie zwrotu również są zawarte w ofercie:

IMG_5440.jpeg

Teoretycznie powinieneś zgłosić reklamację ale tam już adres do odesłania jest w Azji więc w praktyce zdecydowanie prościej (chociaż że stratą) będzie zrobić to jako zwrot. 

oznacz moderatorów
Adramel
#10 Popularyzator#

Wskaż mi ten punkt regulaminu który mówi że oferta podpisana jako smart nie jest smart

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Adramel A jak kupowałeś, to nie połapałeś się, że płacisz za przesyłkę i nie jest to w ramach Smart? Przecież Smart jest od 45 zł, więc w wypadku tej oferty obowiązuje dla zestawu dwóch sztuk - co zresztą jest opisane. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
Adramel
#10 Popularyzator#

Kupiłem dodatkowy przedmiot także na SMART by dobić do 45zł
Wysyłka była darmowa

Adramel_0-1726903100368.png

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Adramel Jak wysyłka ze Smart to zwrot ze Smartem, A nie myl z darmowym, tu mogą być inne warunki. Jak była Smart to pisz i musi być zwrot ze Smartem na terenie kraju, pisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Adramel Dostawa z Kurier (brak znaczka smart)

Sprzedawca w obu opcjach oferował przesyłkę za 0 zł

Kurier 0,00 zł
za 12 - 17 dni u Ciebie

Kurier, Wysyłka z Azji do Polski 0,00 zł
za darmo z pakietem SMART dla zakupu od 65 zł
za 12 - 17 dni u Ciebie

Ale zwrot i tak jest płatny bo zamówienie musiało by być za min. 65 zł
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Adramel 45 zł to próg SMART dla dostawy do punktu odbioru - czyli np. Paczkomat. 

W tej ofercie dostępny był tylko kurier na koszt sprzedającego. 

Wskaż mi ten punkt regulaminu który mówi że oferta podpisana jako smart nie jest smart” 

Przeczytaj regulamin - warto się z nim zapoznać. 
Oferta oznaczona SMART może być nawet z towarem za 1 zł a smart działa po spełnieniu warunków zawartych w regulaminie. 

"Jak zobaczyłem 45zł i 0zł za wysyłkę to nabrałem się że wszedł SMART"

Otóż to - "nabrałeś się" bo nie znasz warunków usługi SMART 😐

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Adramel oprócz znaczka przy ofercie to oznaczenie powinno być przy metodzie transportu.

Poza tym powinieneś się cieszyć, że do zwrotu adres masz w Polsce. Bo reklamacje musisz wysłać do Chin

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#
Warunki dostawy, więcej:
Kurier, Wysyłka z Azji do Polski 0,00 zł
za darmo z pakietem SMART 

dla zakupu od 65 zł
oznacz moderatorów
Adramel
#10 Popularyzator#

Smart z kurierem do 65zł. I wszystko jasne. Sprytny sprzedawca dał sam z siebie darmową wysyłkę a dodatkowo oznaczył smart. Jak zobaczyłem 45zł i 0zł za wysyłkę to nabrałem się że wszedł SMART

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Adramel może byś tak ten regulamin usługi przeczytał? Np dowiesz się wtedy że zwroty smart są na terytorium PL za darmo 

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Adramel Klasyczna pułapka na niezbyt uważnych. Zresztą, jak poczytasz tutaj tematy na temat sprzedawców z Chin, to się przekonasz, że jest niewielka szansa otrzymać to, co było w opisie - opisie najczęściej zerżniętym od naszych krajowych sprzedawców 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Adramel Cóż, recenzje jednoznacznie wskazują, że to chińska podróba... Coś kiepsko działa ta ochrona marek w Allegro

oznacz moderatorów