Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wybrałem kilka towarów u jednego sprzedawcy za kwotę powyżej 40zł. Wszystkie są opatrzone informacją o zakupach smart. Wrzuciłem do koszyka. Kiedy podsumowuję zakup doliczana jest mi opłata inPost w wysokości 50 zł. Dlaczego. Co robię nie tak ? Z usługi SMART korzystam już ponad rok.
Widocznie suma kosztów wysyłki za wszystkie zakupione przedmioty przekroczyła 40 zł i wtedy smart chyba znika.
@kuba1961 Powodów może być wiele. Suma kosztów wysyłki bez Smart może przekraczać 100 zł, wtedy Smart znika. Dzieje się tak wtedy, gdy sprzedawca ustawi w cenniku maksymalnie 1 sztukę w paczce i dolicza dopłaty za wysyłkę do każdej następnej sztuki. Aby to dokładnie sprawdzić, wkładaj do koszyka po jednym produkcie i patrz, kiedy Smart się pojawia i kiedy znika. Ten produkt, przy którym Smart zniknie jest przyczyną.
Znaczek Smart musi być widoczny przy wybranej przez Ciebie metodzie wysyłki. Wszystkie produkty muszą mieć ten sam rodzaj wysyłki ze znaczkiem Smart.
To nie było to. Sprzedawca miał usługę SMART ale bez inPost (paczkomatu) za który liczył sobie ekstra ponad 50 zł. Nie wczytałem się bardzo dokładnie w opis. Standardowo myślałem że jak SMART to i paczkomat. Temat do zamknięcia. Jestem gapa 🙂
@kuba1961 Jak ustawił 50 zł na paczkomat to jest niezgodne z zasadami bo taki koszt kilkukrotnie przebija ten jaki jest w In Poście ,możesz za to wystawić mu stosowną opinię tylko bez wyzwisk bo allegro usunie .
@kuba1961 Najczęstszy powód to różne metody dostawy albo jak napisał @kolekcjoner608 Poczytaj jak robić zakupy z pomocą Smarta: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...