Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem przedmiot w ilosci 50 szt. Kwota jaką należało zapłacić to 350 zł. Według regulaminu Smart wysyłka powionna być darmowa. System naliczył mi za tą wysyłkę 109,50 zł. Jak moge zareklamować tak drogi koszt wysyłki? Sprzedający umywa ręce i odsyła mnie do serwisu Alllegro.
Wg regulaminu wysyłka jest darmowa jeżeli jej koszt nie będzie większy niż 100 zł.
Przesyłka to niewielka paczka według kosztorysu InPostu to koszt 18,99 dla klientów indywidualnych. Paczka średniej wielkości o niewielkiej wadze nie kosztuje 109,50. To zwyczajne oszustwo.
@martidj Czyli albo sprzedawca nie umie poprawnie ustawić ilości sztuk w paczce, albo celowo rżnie głupa.
@martidj sprzedawca wysyła w 1 paczce 5 szt , to jego decyzja ,widać ma ku temu powód . Poszukaj innej oferty lub zmniejsz ilość do 45 i domagaj się wysłania w 9 ciu paczkach zgodnie z jego ustawieniami .
Sprzedający ustawia ilość przedmiotów w paczce. Ja ograniczam do 2 lub 4 szt. Mamy takie prawo.
Jeśli ustawi się dużą ilość to musi to być przedmiot wielkości monety lub paczki zapałek. Wtedy można zwiększyć, ale to dobra wola sprzedającego i zmiana cennika dostaw.
Nikt nie ma prawa zmuszać mnie do wrzucenia 50 szt śrub w jedną paczkę. Nawet prezydent kraju.
Ewidentnie sprzedający zarabia na przesyłce. Cena za sztukę najniższa na Allegro za to przesyłka kosztuje.
Kawa twarz. Jak śmie zarabiać na przesyłce ! Płacić pracownikom pakującym i obsługującym po kilka tysięcy miesięcznie, płacić po 3 zł za pudełko kartonowe i tysiące złotych rocznie za folię stretch, taśmę klejącą kauczukową, wypełniacze ekologiczne. No jak śmie zarabiać na przesyłce 0 zł w SMART. Co Ci **piiip**i Allegrowi wyczyniają, że nie chcą wysłać za darmo 100 szt. Koniec świata. To trzeba do Sadistic zgłosić.
@brakestop Raczej należy się kierować zdrowym rozsądkiem. Ja np. mam ustawione 100 szt. , bo czy ktoś kupi jeden banknot, czy kilkadziesiąt, przesyłka raczej mieści się w tym samym gabarycie i przedziale cenowym. Ale i tak trafiają się egzemplarze, które kupują 2-3 razy w tygodniu po 45-50 zł, zamiast kupić raz za 150,-
Logiczne też, że jak ktoś ma towar cięższy czy bardziej objętościowy, musi limitować ilość w paczce - aczkolwiek wg kupującego w tym wypadku jest to sztuczne
100zl koszt dostawy, a to tylko takie ustawienia sprzedającego, ogranicza zakup albo chce zarobić, ale czy zarobi?
@martidj domyślam się, że chodzi o zamówienie nr 96e2aa20-8efa-11ef-85ac-77854c040517.
W tej ofercie nie wszystkie metody dostawy są Smart! w przypadku Allegro Paczkomaty InPost Smart! nie został uwzględniony, opłata jest widoczna na formularzu dostawy i płatności.
Do tego zamówienia system wygenerował 10 przesyłek zgodnie z ustawieniami dostawy, a sprzedajacy dodał jeden numer przesyłki. Jeśli przesyłka została wysłana w jednej paczce, to sprzedający powinien zwrócić Ci koszt 9 niewykorzystanych przesyłek.