anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyborem formy dostawy towaru przy Smart

elktronovolt
#7 Wielbiciel

Mój problem polega na tym, że w formach płatności za dostawę towaru, przy wyborze kuriera z dostawą na adres, najpierw wyświetla się kurier płatny, a poniżej kurierzy ze zniżką Smart. Przy kurierach z darmową dostawą po prawej stronie widnieje pełna opłata, ale już nie widnieje opłata po zniżce, czy też opłata zerowa. Jestem osobą starszą i przy takiej ilości wyboru form dostaw łatwo się pogubić, czego już kilka razy doświadczyłem. W ten sposób niepotrzebnie płacę za dostawę mimo, że mam opłacony pakiet Smart.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@elktronovolt 

Rozumiem i dziękuję za Twoją opinie, to cenne uwagi. Przekazałem je do odpowiedniego zespołu. Pochylimy się nad tym tematem.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

elktronovolt
#7 Wielbiciel

Nawiązując do pierwszej uwagi, to dobrze by było, gdyby na wzór TEMU przy opłatach Blikiem system automatycznie podpowiadałby (zatwierdzałby) darmową dostawę towaru w przypadku przekroczenia ustalonego limitu najniższej kwoty zamówienia. Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@elktronovolt To już pomysł na konkretne rozwiązanie, więc zachęcamy do zamieszczenia go na tym forum: Zgłoś swój pomysł!

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie bardzo rozumiem jakim wzorem Te..? Przecież oni tam po prostu nie mają dostawy poniżej limitu darmowej wysyłki. Wyskoczy Ci komunikat, że masz dobrać za jakąś tam kwotę... Wyjątek stanowią polscy sprzedawcy do Polski wtedy rzeczywiście jest płatna. Opcję o której mówisz posiada SH... O ile dobrze zrozumiałam o czym mówisz.I szczerze to nie wiem. U mnie akurat zaznaczają za darmo. Jednak bywało, że mając smarta chciałam zapłacić za przesyłkę jakimś normalniejszym kurierem nawet takim, który jest w delivery i nie mogłam. Bo jak ma smarta to nie można zapłacić i go wybrać. Potem chcę zapłacić za Pocztex czy DPD, a dostaję darmowo dziurawą paczkę z DHL... Blee

elktronovolt
#7 Wielbiciel

Odpowiadam. W sklepie internetowym Temu jest opcja opłacania Blikiem. Oczywiście jest tam limit zakupowy, od którego przy takiej formie zapłaty przesyłka kurierska jest darmowa. Chodziło mnie o to, że dobrze by było, żeby taka automatyczna forma występowała na Allegro. To znaczy, jeżeli płacę Blikiem i mam aktywnego smarta oraz mieszczę się minimalnym limicie zamówienia, to przesyłka na adres powinna być z automatu zawsze darmowa. Wtedy nie powinno być innej (płatnej) opcji dostawy. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ale co się tego blika tak uczepiłeś? Ja płaciłam blikiem, kartą i Paypo i też zawsze miałam darmowy. Ze 30 przesyłek tylko w tym roku. Tam jest po prostu limit kwotowy, poniżej nie zrobisz zakupu. A powyżej zawsze jest za darmo. To jest zupełnie inna bajka i zupełnie inne wymagania klientów. Przy paczce z Chin człowiek cieszy się, że doszła cała. A ryżowi bracia dość twardo trzymają kurierów, bo specjalnych problemów nie widać. Przy paczce w Polsce są inne wymagania. Ten chce ulubionego kuriera, bo wozi od rana, tamten nie chce DHL bo paczkę do drzwi zostawi w punkcie, tamten nie chce DPD bo mu przywozi podarte, jeszcze inny omija pocztex, bo wrzuca przez płot... Allegro nie umie utrzymać kurierów w ryzach. Z połową są problemy na regionie, a oni zwykle akurat ich wciskają...  Tu przy tych cyrkach z wyborami i tak zawsze 5 razy musisz wzszystko przy zakupie sprawdzić, bo zawsze coś wymyślą. Ostatnio 7 razy sprawdzałam i zawsze miałam automatyczny paczkomat inpost, za 8-mym razem nie sprawdziłam i złoścliwie DHL wcisnęli. 

Tutaj też przeważnie wybiera darmowy. Opcja płatna z automatu wybrana to zdarzyła mi się może ze 2 razy gdy darmowe delibadzievery nie obsługiwało mojego kodu. Żeby było zabawniej to ten sam kurier nie w delivery mój kod obsługiwał bez problemu:) 

Jakiś powód wybierania płatnych u Ciebie musi być, bo normalnie tak to nie działa. Gdyby każdemu wciskało płatną wysyłkę zamiast darmowej to masa ludzi, by tu o to wrzeszczała, a tak nie było. Wrzeszczą owszem ale o podmienianie sposobu dostawy z jednej darmowej metody na drugą, a nie o wciskanie płatnych gdy są darmowe. Może masz tak jak ja wtedy i regionu Ci nie obsługują.