anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z przesyłkami kurierskimi DHL

kubijk
#7 Wielbiciel
Dzień dobry.
Zamówiłem przesyłkę z dostawą kurierem, ponieważ jestem chory. Nie było żadnej próby dostarczenia przesyłki, jeśli chodzi o DHL - to nie po raz pierwszy. Ponieważ jestem chory - nie mam możliwości odbioru przesyłki z punktu do którego została przekierowana. Naprawdę nie rozumiem dlaczego DHL przyjmuje przesyłki których notorycznie nie dostarcza. Proszę o złożenie reklamacji u przewoźnika. Jeszcze raz podkreślę, że nie było żadnej próby doręczenia ze strony kuriera, nie po raz pierwszy i dotyczy to również przesyłek do moich sąsiadów - mieszkamy na wybudowaniu i DHL robi to nagminnie. Inni przewoźnicy nie mają problemu z dostarczaniem przesyłek. 
Takie zgłoszenia wysyłam do Allegro notorycznie. Wybierając kuriera SMART, najczęściej widzimy DHL (lub inny) dopiero po dokończeniu transakcji. Nie mamy możliwości wyboru (w ramach smart) lub chociaż wykluczenia któregoś (w moim przypadku wystarczyłoby - z innymi nie ma najmniejszych problemów). Przykre jest, że Allegro nie robi nic aby to zmienić, a między sprzedającym i kupującym pozostaje niesmak, choć winę za wszystko ponosi jeden przewoźnik.
Pozdrawiam
Artur
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kubijk pewnie próba doręczenia była tylko kurier zawrócił bo ,, jesteś chory ,,

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kubijk W sprawie reklamacji, proszę Cię o kontakt przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kubijk

Bo taki jest ogólnie trend w doręczeniach. Ludzie chcą mieć przesyłkę na drugi dzień, choćby musieli odebrać z punktu. Firmy kurierskie się do tego dostosowały i część przesyłek jest od razu przekierowywane do punktu odbioru, jak algorytm uzna, że w ten sposób adresat szybciej dostanie swoją przesyłkę lub dojazd do niego jest zbyt czasochłonny.

Tu warto wiedzieć że Allegro Delivery Kurier DHL i DHL eCommerce, to dwie różne firmy kurierskie, choć fizycznie przesyłki doręcza ten sam kurier. 

oznacz moderatorów