Zamówiłem produktu w klientów z dostawą do punktu. Sklep w którym miał nastąpić odbiór był tego dnia zamknięty więc przekierowano 2 przesyłki, bez ponownej próby doręczenia do punktu, przekierowano przesyłkę bez mojej wiedzy i bez mojej zgody, brak możliwości wyboru innego punktu odbioru. Jest to naruszenie moich praw!!! Dodatkowo paczka zawieziono nie do najbliższego punktu tylko do najdalszego w całej dzielnicy.
Najchętniej bym nie odebrał tych paczek tylko niepotrzebne koszty spadną na sprzedającego a nie Allegro i firmę kurierską która wciska się na siłę wykorzystując pozycję rynkowa. Sprawę zgłosiłem za pośrednictwem mojego prawnika do UOKIK.
Proszę do rekompensatę za niedogodności w wysokosci 100zl
@piotr_solidny Podaj numer paczek. Sprawdzę co się stało. 🙂
Witam,
Numery paczek to
AD026V9ZT1
AD0270L0P8
@piotr_solidny Widzę, że te przesyłki zostały odebrane, zatem z mojej strony nie mam podstaw do podjęcia działań. Jeśli chciałbyś złożyć reklamację na dostawę, proszę, skorzystaj z tego formularza.
Reklamacja dotyczyła bezprawnego i bezpodstawnego przeniesiena paczki bez możliwości wyboru miejsca gdzie chciałbym odebrać paczkę. Odebrałem paczkę tylko dlatego że koszt jej zwrotu i ponownej wysylki oniósł by sprzedawca a nie Allegro która zawiniła w tej sytuacji!!
@piotr_solidny rozumiem, ale nie złożyłeś żadnej reklamacji, wpis na forum nie jest reklamacją.
Dlatego jeśli chcesz złożyć reklamację, skorzystaj proszę z formularza.