Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak na zrzucie powyżej. dzisiaj tj 02.10.25 zakupiłem smart na rok. powinien być do 02.10.26 a dodało tylko do 17.09.25 - zostałem oszukany na dwa tygodnie
rok wcześniej to samo. zakupiony 29.09.24 dodało tylko do 17.09.25 - znowu zostałem oszukany na 12 dni.
WTF? ktoś może mi to wyjaśnić? czyli jeśli zakupiłbym w styczniu czy lutym to też miałbym go tylko do 17 września? dlaczego Allegro okrada ludzi przy zakupie smart?
W wiadomości email którą dostałem po zakupie jest napisane: "Właśnie udało się opłacić Allegro Smart! na kolejnych 12 miesięcy" - no właśnie nie na 12 miesięcy tylko na 11 miesięcy i 15 dni !!!
@power_metal Prawdopodobnie przedłużyłeś usługę w czasie trwania wypowiedzenia. Jaka jest data pierwszego uruchomienia Allegro Smart! na Twoim koncie?
W okresie wypowiedzenia można korzystać z usługi, ale gdy się przedłuży subskrypcję w tym czasie, okres ważności kolejnej liczy się od zakończenia poprzedniej.
przedłużyłem 15 dni po zakończeniu subskrypcji smart. co widać na zrzucie powyżej.
bo smart ma 2 tyg wypowiedzenia a jak zakupisz zanim się skończy to ci te 2 tyg odcina od usługi dlatego się czeka az się skończy a nie przedłuża
Smart miałem do 17.09.2025 - przedłużyłem wczoraj tj 02.10.2025 (co widać na zrzucie powyżej)
czyli między zakończeniem a przedłużeniem minęło 15 dni. więc chyba minęło już te 2 tygodnie?
@power_metal Powtarzam pytanie: jaka jest data pierwszego uruchomienia Allegro Smart! na Twoim koncie?
załączam CAŁĄ swoją historię zakupu smart. wynika z niej że po raz pierwszy było to 30.03.2020
@power_metal Na przesłanym zrzucie widać, że po raz pierwszy 17 września opłaciłeś usługę w 2023 roku (po okresie wypowiedzenia poprzedniej subskrypcji). Data zakończenia wypadła więc 17 września 2024, a następną subskrypcję uruchomiłeś w okresie wypowiedzenia - 12 dni później - 29 września, dlatego znów datą zakończenia był 17 września kolejnego roku.
Jeśli chodzi o ostatni zakup - 2 października - przekazuję tę sprawę do konsultacji. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.
@power_metal Wszystko zadziałało zgodnie z założeniami, ponieważ 14 dni liczymy od momentu wysłania powiadomienia o okresie wypowiedzenia. Ta wiadomość jest wysyłana następnego dnia po zakończeniu subskrypcji, czyli w Twoim przypadku 18 września. Okres wypowiedzenia trwał więc do końca dnia 2 października.
dziękuję za wyjaśnienie, będę pamiętał o tym przy przedłużaniu następnym razem. wg mnie bardzo dziwne działanie ze strony allegro. powinno to działać normalnie na 12 miesiecy bez tych kombinacji.
Tylko na jakiej podstawie liczycie sobie od nastepnego dnia po wypowiedzeniu czyli dnia wysłania maila ? Dzień wypowiedznia to dzień wypowiedzenia a nie jakaś wasza własna interpretacja. Mam identyczną sytuacje. Wypowiedzenie 27.10.25, mamt 11.11.25 (15 dzień), a usługa wciąż aktywna bo mail dotarł 28.10.25. Pokażcie w regulaminie zapis że liczycie od dnia wysłania maila a nie od dnia wypowiedzenia bo coś tu nie gra.
@wiesci @Takie kwestie reguluje KC a konkretnie art. 111 § 2.