anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart zakupiony na rok a dodało 11 mcy i 2 tygodnie

power_metal
#8 Zapaleniec

Clipboard-20251002.png

jak na zrzucie powyżej. dzisiaj tj 02.10.25 zakupiłem smart na rok. powinien być do 02.10.26 a dodało tylko do 17.09.25 - zostałem oszukany na dwa tygodnie
rok wcześniej to samo. zakupiony 29.09.24 dodało tylko do 17.09.25 - znowu zostałem oszukany na 12 dni. 
WTF? ktoś może mi to wyjaśnić? czyli jeśli zakupiłbym w styczniu czy lutym to też miałbym go tylko do 17 września? dlaczego Allegro okrada ludzi przy zakupie smart?
W wiadomości email którą dostałem po zakupie jest napisane: "Właśnie udało się opłacić Allegro Smart! na kolejnych 12 miesięcy" - no właśnie nie na 12 miesięcy tylko na 11 miesięcy i 15 dni !!!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@power_metal Prawdopodobnie przedłużyłeś usługę w czasie trwania wypowiedzenia. Jaka jest data pierwszego uruchomienia Allegro Smart! na Twoim koncie?

W okresie wypowiedzenia można korzystać z usługi, ale gdy się przedłuży subskrypcję w tym czasie, okres ważności kolejnej liczy się od zakończenia poprzedniej.  

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

power_metal
#8 Zapaleniec

przedłużyłem 15 dni po zakończeniu subskrypcji smart. co widać na zrzucie powyżej.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

bo smart ma 2 tyg wypowiedzenia a jak zakupisz zanim się skończy to ci te 2 tyg odcina od usługi dlatego się czeka az się skończy a nie przedłuża

oznacz moderatorów

power_metal
#8 Zapaleniec

Smart miałem do 17.09.2025 - przedłużyłem wczoraj tj 02.10.2025 (co widać na zrzucie powyżej)
czyli między zakończeniem a przedłużeniem minęło 15 dni. więc chyba minęło już te 2 tygodnie?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@power_metal Powtarzam pytanie: jaka jest data pierwszego uruchomienia Allegro Smart! na Twoim koncie?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

power_metal
#8 Zapaleniec

power_metal_0-1759474995934.png

załączam CAŁĄ swoją historię zakupu smart. wynika z niej że po raz pierwszy było to 30.03.2020

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@power_metal Na przesłanym zrzucie widać, że po raz pierwszy 17 września opłaciłeś usługę w 2023 roku (po okresie wypowiedzenia poprzedniej subskrypcji). Data zakończenia wypadła więc 17 września 2024, a następną subskrypcję uruchomiłeś w okresie wypowiedzenia - 12 dni później - 29 września, dlatego znów datą zakończenia był 17 września kolejnego roku.

Jeśli chodzi o ostatni zakup - 2 października - przekazuję tę sprawę do konsultacji. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@power_metal Wszystko zadziałało zgodnie z założeniami, ponieważ 14 dni liczymy od momentu wysłania powiadomienia o okresie wypowiedzenia. Ta wiadomość jest wysyłana następnego dnia po zakończeniu subskrypcji, czyli w Twoim przypadku 18 września. Okres wypowiedzenia trwał więc do końca dnia 2 października.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

power_metal
#8 Zapaleniec

dziękuję za wyjaśnienie, będę pamiętał o tym przy przedłużaniu następnym razem. wg mnie bardzo dziwne działanie ze strony allegro. powinno to działać normalnie na 12 miesiecy bez tych kombinacji.

oznacz moderatorów