anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Straszenie Smart nieopłacony

seattle84
#8 Zapaleniec#

Witajcie,

Czemu ma służyć straszenie klienta nieopłaconym Smartem?

Mam Smarta do 15.02 czyli od dzisiaj to jeszcze 25 dni. Od jakiegoś czasu jak robię zakupy to zanim przejdę do płatności pojawia się na pierwszym planie allegro smart i nieopłacone na czerwono. Ma mnie to zachęcić do opłacenia? Zniechęca mnie to do zakupów, bo nie lubię takich manipulacji.

Przechwytywanie.JPGPrzechwytywanie1.JPG

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Pewnie temu samemu co straszenie sprzedających wysyłaniem co miesięcznych faktur z maila windykacji. Kasy szukają xD. Chyba jednak wyganianie własnych klientów do konkurencji się nie opłaciło czy coś... A podobno tacy nierozsądni byliśmy psiocząc na zmiany..

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@seattle84 Cały ten Smart! to jedna wielka porażka. Prędzej czy później Allegro się na tym wywali. Ja ostatnio nie przedłużyłem, a z pozycji sprzedawcy też wkrótce wyłączę, bo więcej z tym problemów niż pożytku

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Ja mam ale tylko na prywatnym koncie gdzie sam paczkomat wystarczy. Mam za mało paczek, żeby ryzykować go na firmowym. Nie mówiąc o kłopotach z wysyłką. Jestem z miasta, które 3 lata temu jeszcze było wiochą, mogę polegać tylko na kurierach. Odbierze mi taki paczkę po kilku dniach i ze 2 negatywy mnie zabiją... Smart to odpowiedzialność za dosłownie wszystko dla sprzedawcy i wpływ na dosłownie NIC również dla sprzedawcy. A potem portalik wyśle piękny komunikat sugerujący kontakt ze sprzedawcą. Jakby on był winien, że paczka mająca w regulaminie przewoźnika gwarantowany czas dostawy np 5 dni nie doszła na jutro...

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@AnnaG-Antyki Allegro opowiada bajki, jak to dzięki Smart wzrosła sprzedaż, ale tak naprawdę jedyne co wzrosło to liczba przesyłek. Ludzie zamiast kupić raz a porządnie, cykają co parę dni po 45-40 zł. Czas kończyć tę zabawę

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@TomBanknoter No nie tylko liczba przesyłek.

Wzrósł też tzw. ślad węglowy, zanieczyszczenie powietrza, liczba przejechanych kilometrów przez kurierów, ilość śmieci pozostałych po wysłanych i zwróconych paczkach... itd.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@fox_paws Tyz prowda 😎 Jest wzrost, więc radujmy się!

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@TomBanknoter A najbardziej absurdalne jest, że do jednego One Boxa podjeżdża codziennie trzech kurierów, żeby obsłużyć kilka paczek.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@fox_paws Spokojnie, ten wynik też da się poprawić!. Niedługo będzie czterech, bo dojdzie DHL 😎

Zresztą, moje ostatnie doświadczenia wskazują, że Allegro zaczęło dbać o planetę, bo kurier One jeszcze nie wyjął paczek z czwartku, piątku, soboty i poniedziałku - czyli podjeżdża raz na tydzień

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@TomBanknoter Napisałbym, że jeszcze tylko Poczty Polskiej brakuje, ale...

Raz zdarzyło się, że po odbiór przesyłek nadawanych do One Box'ów przyjechał... Pocztex. 😂

oznacz moderatorów