Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące salda Smart! Monet. W ramach akcji Smart! Monety kupiłem kilka produktów i za ten zakup otrzymałem monety. Następnie wykorzystałem te monety przy zakupie kolejnego produktu, który finalnie zostawiłem.
Później zwróciłem produkt, za który pierwotnie zostały naliczone monety. Po rozliczeniu zwrotu moje saldo Smart! Monet wynosi teraz -40 monet.
Czy ktoś wie, w jaki sposób można uregulować takie ujemne saldo? Czy trzeba po prostu zdobyć kolejne monety w przyszłych akcjach, czy istnieje możliwość dopłaty/rozliczenia tej wartości w inny sposób?
Saldo Smart! Monet może stać się ujemne, jeśli wykorzystałeś monety na kupon, a następnie zwróciłeś zakup. W takiej sytuacji nowe monety, które zdobędziesz w przyszłych akcjach, będą w pierwszej kolejności wyrównywać to ujemne saldo.
Nie ma możliwości dopłaty ani innego rozliczenia wartości ujemnego salda monet. Zachęcam więc zdobywać kolejne monety podczas kolejnych zakupów w ramach akcji Smart! Monety.
Okej, a co w sytuacji kiedy nie będę w stanie tego spłacić przez kupowanie z akcji lub zrezygnuję z Smarta lub Allegro?
@tomaciej22 Konsultuję tę sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Dzień Dobry, mam prośbę i pytanie o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Zwróciłem pewną rzecz która pozwoliła mi na skończenie np. 4 z 10 części wyzwania które było niedawno aktywne i pozwalało na zebranie 200 monet za wydane 5000zł. Natomiast gdy dokonałem zwrotu tego przedmiotu allegro zabrało mi 100 monet pomimo że to całkowicie inne zakupy pozwolły mi na skończenie tamtych etapów przez co czuję się teraz oszukany.. ponieważ za zwrócony zakup dostałem tylko 6 monet a zabraliście mi 100 za ostatni etap co uważam za całkowicie nie sprawiedliwę. Uważam że jeżeli ten zakup pozwolił na spełnienie tylko któregoś kroku i to w dodatku jakiegoś z samego początku akcji np. 4 z 10 to tylko monety za ten etap realnie powinny być zminusowane ze stanu konta. Bo w pierwszych etapach można było kupować coś za małe kwoty i dostawać za to niewielkie ilości punktów gdzie natomiast na samym końcu trzeba było zrobić już konkretne zakupy żeby otrzymać te 100 monet a zwróciłem coś o niskiej wartości z pierwszych etapów ale 100 monet mi już zabraliście co jest kompletnie nie uczciwe i źle przemyślane, w związku z czym proszę o wyjaśnienie oraz najlepiej zwrot punktów które uważam że zostały mi odliczone w tej ilości niesłusznie. Pozdrawiam serdecznie
Cześć @KILLWITHSKILL, podaj proszę numer zamówienia które zostało przez Ciebie zwrócone. Zweryfikuję tą sprawę.
Dzień Dobry,
Podaje nr. zamowienia do którego był zlecony zwrot: f3cdbb60-4d1e-11f1-8d7e-11c7d0b7f92d
@KILLWITHSKILL dziękuję! Konsultuję kwestię monet i wrócę z informacją.
Dziękuje za pomoc. Co wydaje mi się najważniejsze że zwrot nie powstał z mojej winy tylko w winy sprzedającego ponieważ sprzedał mi nie ten produkt który był widoczny na zdjęciach tzn. zostałem poprostu wprowadzony w błąd przez sprzedającego ponieważ gdyby produkt który zamówiłem był tym który był przestawiony na aukcji zwrotu by nie było. Dodatkowko przetwarzenie zwrotu przez sprzedawcę również trwało ponad tydzień od momentu dostarczenia mu zwrotnej paczki ponieważ jeżeli sprzedawca przetworzył by go sprawnie zdążył bym jeszcze dokupić rzeczy w trakcie trwania promocji aby dobić znowu do 5000zł.
@KILLWITHSKILL wracam z informacją. Wyzwanie jest na sumę zakupów (czyli każde zamówienie ma znaczenie). W momencie zgłoszenia zwrotu do zamówienia, przestaje ono być uwazględniane w wyzwaniu. Czyli jeśli sumarycznie spadniesz poniżej danego progu w wyzwaniu, to odejmujemy tyle monet, aby suma monet odpowiadała temu niższemu progowi, które zalicza się do wyzwania.
Hej, tylko zwrot nie był z mojej winy., powinniście to rozgraniczać. Sprzedawca mnie oszukał. Gdyby nie to zwrotu by nie było. Jest to podane jako powód mojego zwrotu... ogólnie nie powinniście tego tak robić.. albo monety powinny mi zostać odrazu zabrane w momencie gdy kliknąłem zwrot a nie w momencie gdy sprzedawca go rozliczył po 10 dniach... bo tak odrazu miałbym szanse żeby te zakupy odrobić i ponownie przekroczyć ostatni próg co niestety zostało mi uniemożliwione przez to że jest to źle rozwiązane oraz przez ociągałość sprzedawcy, ale 5 dni po zamknięciu akcji monety mi zabraliście, ogólnie myślę o zamknięciu konta i założeniu nowego bo nie mam zamiaru zwracać wam tych monet które zabraliście nie niesłusznie, przez źle przemyślany system z waszej strony,
Załóż osobne zadanie, a nie tutaj. To nie jest miejsce do tego.
Nadal czekam... Dlaczego nie usuwacie innych co sobie tworzą tutaj komentarze? Niech zakładają własne zadania, a nie na to pozwalacie i szybciej odpowiadacie im, niż mi gdzie to ja założyłem to zadanie!
@tomaciej22 Nie otrzymaliśmy jeszcze informacji na ten temat. Ponagliłam to zgłoszenie.
Jeśli inni klienci mają podobny problem, mogą dołączyć się do wątku. Zapobiega to tworzeniu wielu wątków w tej samej sprawie.
Zapewniam, że czekam na weryfikację Twojej sprawy. Jak tylko otrzymam informację, wrócę z odpowiedzią.
Niestety ja mam podobną sytuację. Już zwracałam na to uwagę, ale na razie zero zmian. Obecny system przyznawania i odbierania Monet jest mega skrótowy i nie czytelny. Kończy się na ogólnikowym stwierdzenia - odjęliśmy 3 monety i tyle ( ale za co to już nikt nie wie).
Od kiedy zmieniła się sytuacja z przyznawaniem punktów (który to punkt regulaminu), że przy częściowym zwrocie rzeczy z zamówienia odejmujecie przyznane punkty? Nigdy nie było tak do tej pory. Rozumiem zwrot całego zamówienia? ale nie części, gdy prawo przewiduje zwrot rzeczy zakupionej na odległość - przecież nie wszystko po otrzymaniu spełnia nasze oczekiwania.
Może zatem trzeba wprowadzić wykorzystanie monet już po przetworzeniu zamówienia (gdy minie czas na oddanie) i wtedy przyznania monet. Tak to zrobił się mega chaos.