anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Voucher Allegro FLIXBUS - nie działa przy składaniu rezerwacji biletów

YourasPriv
#1 Nowicjusz

Szanowni Państwo

Wygenerowałem kod vouchera Flixbus na 20% rabatu. Jego warunki na stronie Allegro sa nastepujace:

1. W okresie ważności kodu wyszukaj połączenie, które Cię interesuje i wybierz daty podróży.
  2. W trakcie rezerwacji, w polu "Użyj vouchera" lub "Kod promocyjny", wpisz kod zniżkowy, który posiadasz.
  3. Po potwierdzeniu zniżki, możesz dokończyć rezerwację i zapłacić za bilet. Zniżka zostanie automatycznie zastosowana.
  1. W ramach Allegro Smart! otrzymujesz kod zniżkowy obniżający cenę biletu o 20% na wszystkie połączenia w aplikacji Flixbus.
  2. Kod możesz wykorzystać raz w miesiącu. Nowy kod pojawi się automatycznie, gdy minie ten czas.
  3. Niewykorzystane kody nie przechodzą na następny miesiąc.
  4. Zniżka nie obejmuje usług przecenionych i nie łączy się z innymi promocjami.
  5. Zniżka nie dotyczy usług dodatkowych (rower, dodatkowy bagaż, dodatkowe miejsce).

I teraz wybieram sobie w grudniu przejazdy do i z i tu pojawia sie problem. Po wpisaniu kodu vouchera w stosowne okienko na stronie FlixBus dostaję następującą informację z odmowa jego uzycia:

"Voucher ważny na przejazdy między 20.08.2025 a 30.09.2025."

I koniec. Kod nie dziala. Wyraznie napisane jest w warunkach promocji, ze moge go uzyc do przejazdow jakie chce i kiedy chce. No nie. Ma ktos na to jakies rozwiazanie ? FlixBus na czacie ma to gdzies, łamiacym polskim odpisuja z zagranicy, ze wszystko jest w porzadku i mam czekac i tyle, ale nikt nie wie na co, a telefon polski zwala zanim do kogokolwiek sie dodzwonie. Przy drugim kontakcie z czatem, powiedzieli ze jak zloze nowa rezerwację to kod zadziala. Guzik. Nie dziala.

Znacie jakies rozwązanie tego problemu ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@YourasPriv W pierwszym punkcie cytowanych warunków jest informacja, żebyś wyszukał połączenie w okresie ważności kodu, czyli w Twoim przypadku między 20.08.2025 a 30.09.2025.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

YourasPriv
#1 Nowicjusz

"W okresie ważności kodu wyszukaj połączenie "- ja to rozumiem, ze gdy kod jest wazny i dziala moge wyszukać połączenie "które Cię interesuje i wybierz daty podróży". Czyli W trakcie, gdy dziala kod znajdz sobie co Cie interesuje i kiedy chcesz.

Nie napisali, by wyszukąc połączenie, które ma datę waznosci kodu, albo, że data waznosci kodu pokrywa sie z data podrozy. No to jest w mojej ocenie ta subtelna roznica. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@YourasPriv Drugi komunikat również potwierdza to, co napisałam:

"Voucher ważny na przejazdy między 20.08.2025 a 30.09.2025".

Musisz wybrać przejazd we wskazanym okresie, jeśli chcesz wykorzystać ten voucher.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

YourasPriv
#1 Nowicjusz

Ale drugi komunikat przeczy pierszemu. mam sobie wybrac co chce poki dziala voucher, a jak wybieram to dostaje, ze wazny na przejazdy i tu daty. Ja mam wrazenie, ze Allegro albo zle informuje o tym co mozna z nim zrobic, albo FlixBus nie zrozumial jak ma dzialac voucher. Sa dwie sprzeczne informacje na stronie Allegro i podczas rezerwacji na FlixBus.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@YourasPriv Połączenie, które chcesz opłacić voucherem, musi się odbyć w okresie ważności kodu. Nie ma tu sprzeczności.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

YourasPriv
#1 Nowicjusz

W mojej ocenie jest. W okresie ważności kodu wyszukaj połączenie... a powinno byc wyszukaj połączenie, które jest również w okresie ważności kodu. Wowczas zgodziłbym sie, ze nie jest to wprowadzanie w błąd. A tak....w okresie waznosci kodu wyszukaj połączenie (poki kod jest wazny) wyszukaj sobie połączenie "które Cię interesuje i wybierz daty podróży"...jeszcze sugerowanie o wybraniu daty podrozy de facto jaka chce. Przykro mi, ale jest ogromne wprowadzanie w bblad, ktore wychodzi dopiero przy skladaniu zamowienia. 

oznacz moderatorów