Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy w ramach allegro smart (kurier) jest również wniesienie TV (16 kg) do mieszkania ? Jeśli tak to czy przy darmowym zwrocie kurier również odbierze TV z mieszkania czy sam muszę znieść telewizor na dół ?
TarasXvX Lepiej niech leży na magazynie i czeka na kupującego.
Ja **piiip**ole, jeszcze nie kupił a myśli jak zwrócić😄.
@aragil Zapobiegliwy
@aragil wspaniały, wiele wnoszący do dyskusji komentarz
@TarasXvX Sprzedając na allegro musisz się przyzwyczaić do takich dziwnych pytań rozpieszczonych klientów którzy by chcieli wszystko za frik i jeszcze podane do łóżka.
@mwmonety
mam nadzieję, że jesteś mistrzem sarkazmu a nie (kolejnym w tym wątku) januszem-nosaczem biznesu.
@TarasXvX Do niczego się nie musisz przyzwyczajać. Ustawodawca dał Ci prawo do rezygnacji, więc możesz z niego korzystać. Możesz też przewidywać, że telewizor nie spełni oczekiwać, albo jest przereklamowany, dlatego pytasz o jego zwrot. Pamiętaj też, że to Dyskusje kupujących, ale odpowiedzi w 99% udzielają tu sprzedawcy.
@xyz96 zauważyłem 😉 Łatwo rozpoznać po roszczeniowym tonie 🙂
TarasXvX "Łatwo rozpoznać po roszczeniowym tonie".
W tym sensie przed nami bardzo daleka droga do niektórych kupujących .😄
Wysyłka i zwrot za darmo, a zwrot gotówki chciałby mieć na koncie już wtedy kiedy jeszcze ogląd ten wspaniały serial na darmo wypożyczonym telewizorze.
TarasXvX Myślę ze przy darmowym zwrocie nie Pan tylko kurier powinien zapakować telewizor.
Ohh nie ma o co sie kłócić. @TarasXvX pytał o darmowe usługi i dostał odpowiedź. Jak każdy w tym kraju kupi gdzie zechce i tam gdzie znajdzie najlepsze dla Niego warunki.
Kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę do 31.5 kg pod drzwi. Tak samo jest z odbiorem paczki. Nie ważne czy to jest parter czy też 10 piętro bez działającej windy.
@gierland właśnie tak czytałem gdzieś na bezprawniku chyba (analizowali regulamin DPD). Niestety konsultant allegro nie wie co wchodzi w zakres usługi (na początku twierdził, że paczkę poniżej 25 kg muszę zanieść do punktu DPD Pickup 😄 ), sprzedawca mnie odesłał na infolinię DPD więc uznałem, że szkoda mojego czasu i nerwów i kupiłem w sklepie, który ma nieco wyższą cenę ale oferuje darmowe wniesienie i darmowy zwrot. Tak działa konkurencja i wolny rynek (którego niektóre janusze nadal nie ogarniają 😄 )
TarasXvX Większego januszowanie niż szpan przed daleka rodzina duuuuzym telewizorem i po wyjeździe tej ze rodziny zwrot (oczywiście musi być darmowy)telewizora ciężko spotkać.😄
@aragil mogę zwrócić telewizor bo np. nie podobają mi się kolory albo podświetlenie matrycy lub telewizor posiada "cechy" (wady), których producent nie uznaje w drodze reklamacji ponieważ mieszczą się one w jego standardach kontroli jakości. Może mi się również nie podobać kolor obudowy lub szybkość działania systemu... no ale na ten numer z przyjazdem rodziny to bym nigdy nie wpadł. Chyba myślimy trochę innymi kategoriami 🙂
@gierland Niestety nie do końca.
gierland TarasXvX Oczywiście ,razem z paleta na 10 piętro..😄
"Pamiętajmy, że odpowiednie i bezpieczne zapakowanie przesyłki to najważniejsza czynność w całym procesie wysyłki. Jako nadawca jesteśmy za to odpowiedzialni. Telewizory oraz inne, większe produkty RTV i AGD (pralka, lodówka itp.) zgodnie z wymogami firm kurierskich muszą być umieszczone na palecie euro lub półpalecie."
@TarasXvX Super, że zaznaczyłeś to rozwiązanie problemu! Ten post zapunktowali też tego samego pokroju sprzedawcy z TWA 🙂
@xyz96 dla potomnych - niech wiedzą, czego się spodziewać na tym forum.
@TarasXvX Tak tu będzie, dopóki "porad" kupującym będą udzielać sprzedawcy, a jest ich tu 99%.