Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam, chciałam zapytać, dlaczego zaznaczając zwrot towaru, nie są zwracane mi koszty wysyłki, towar kosztował 160zl, sprzedający doliczył przesyłkę 20zł, zwrot przysluguje mi 160zł, z czego to wynika?
@21joasia Paczkę odebrałaś i odesłałaś czy jako niepodjęta wróciła do sprzedawcy ?
i drugie pytanie -zakup u przedsiębiorcy czy u prywatnego sprzedawcy , to samo pytanie do Ciebie - jesteś konsumentem czy to był zakup na firmę ?
Kolejne pytanie - wybrana przez Ciebie forma dostawy była najtańsza z oferowanych przez sprzedawcę czy w ofercie były inne formy dostawy ?
@21joasia Podaj numer zamówienia, o które chodzi.
fe783910-0fe3-11f0-8e13-db4f525b101f
@21joasia Opłata za przesyłkę do tego zamówenia to 11, 49 zł, koszt towaru to 169 zł. Nie widzę, żeby sprzedający zlecił zwrot przez nasz system. W jaki sposób otrzymałaś informację o kwocie do zwrotu? Jeśli w wiadomości od sprzedającego, to czy nie przedstawił on uzasadnienia?
jeszcze nie odeslałam produktu, ale przy zwrocie do ej transakcji pisze, że całkowita kwota zwrotu to 169 i zostanie to zwrócone na konto
@21joasia Prześlij proszę zrzut ekranu z widokiem tego komunikatu.
@21joasia Na zdjęciu widać, że pojawia się po prostu informacja o przedmiocie, który zwracasz. Nie ma tam komunikatu, że nie otrzymasz zwrotu kosztów dostawy.
@21joasia a w formularzu zwrotu nie masz przypadkiem kwotę zwrotu + koszt przesyłki
np 169 + koszt przesyłki
a no nie pokazuje 🤔
ale przecież sprzedawce obowiązuje przestrzeganie ustawy konsumenckiej czyli powinien ci zwrócić najtańszy koszt transportu w danej ofercie.
@21joasia to allegro wprowadza w błąd 😞 sprzedawca powinien oddać za towar i najtańszy koszt dostawy z oferty, może to być powód że allegro nie uwzględnia kosztów dostawy 😞
np. jak to było 20 zł przesyłka pobraniowa a w dostawach miał kuriera za 11 zł to musi Ci oddać za towar i 11 zł koszt dostawy 🙂
@21joasia spokojnie sprzedawca w szczegółach zwrotu widzi
np.
Razem 48,41 zł