Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.Zakupiłam towar allegro smart(paczkomat inpost).Zgłosiłam w okresie gwarancji jako wadliwy towar.Firma zaproponowała , że odbierze towar kurierem,ale muszę za to zapłacić.Czy nie powinna mi wysłać kodu do paczkomatu,abym mogła darmowo odesłać sprzęt(drobny).Czy jeśli ma się wykupiony pakiet smart,to trzeba płacić.
Warunki gwarancji reguluje sama gwarancja. Zazwyczaj gwarant pokrywa koszt przesyłki pomiędzy nabywcą a serwisem. Natomiast koszt wysyłki do sprzedawcy jest niestety kosztem kupującego.
Wyjątkiem jest kiedy gwarancji udziela sprzedawca (ale takie gwarancje, to rzadkość, bo sprzedawca o tak odpowiada z tytułu niezgodności z umową (pot. rękojmi), więc po co ma sobie dodatkowo dokładać jeszcze gwarancję) lub w przypadku kiedy zgodnie z warunkami gwarancji jest ona realizowana za pośrednictwem sprzedawcy.
W innych przypadkach, sprzedawca nie jest stroną w procesie reklamacji gwarancyjnej. Nie odpowiada on za to, że kupujący nie umie zgłosić reklamacji do gwaranta (lub bezpośrednio w autoryzowanym serwisie danego producenta).