Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
20 lipca dostałam paczkę w której były min spodnie Moro dla dzieci na obóz. spodnie okazały się niewygodne, dzieci pojechały na obóz bez tych spodni, a ja chciałam odesłać paczkę i tu zaczyna się cyrk: przez błąd techniczny nie dostałam etykiety do paczkomatu/ boxa/ dhl (mimo że było to w warunkach zwrotów sprzedającego).
czekałam do 27 lipca po czym wyjechałam na urlop, w tym czasie była dyskusja ze sprzedającym i allegro 2 razy wysyłało do mnie kuriera- bez powodzenia
Minęło 14 dni dyskusja zakończona a wniosek wysłany do protect- a tam odrzucony bo nie wysłałam paczki..
co mogę zrobić? z urlopu wracam we wrześniu a kasa by się przydała bo spodnie ni były tanie...
Witam.
@Syrena_zT @kaliszaneczka-x @br. @RED @pecela
Naprawdę?
W jakim byliśmy błędzie, my co się tu nad biedną kupującą pastwiliśmy...
Doszło do tego, że nabywca który zgłosił odstąpienie od umowy, ale nie odesłał produktu dostanie rekompensatę z Allegro Protect (czy jak się to tam dziś nazywa)?
Jeśli tak to mam dwa pytania:
1) Czy sprzedawca zostanie obciążony kosztem takiej rekompensaty?
2) Czy po otrzymaniu rekompensaty nabywca będzie zobowiązany do odesłania produktów do sprzedawcy, a jeśli tego nie zrobi, czy będzie zobowiązany do zwrotu rekompensaty.
Pytam, bo sam sprzedaję i DOTYCHCZAS ZAWSZE WARUNKIEM OTRZYMANIA ZWROTU ŚRODKÓW W PRZYPADKU ODSTĄPIENIA OD UMOWY BYŁO UPRZEDNIE ODESŁANIE PRZEDMIOTÓW.
Ustawa nakłada na sprzedawcę obowiązek zwrotu środków PO odesłaniu przedmiotów.
Ja rozumiem że rekompensata jest uznaniowa i Allegro może pieniądze rozdawać komu i jak chce, ale mimo wszystko jest to decyzja bez precedensu, a więc ważna z punktu widzenia wszystkich sprzedających.
Do wyłudzeń towaru w ramach reklamacji, teraz dojdą nowe w ramach odstąpienia od umowy...
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 nie mogę Ci udzielić dokładnych informacji dotyczących tego wniosku. Nie jest to informacja publiczna. Natomiast w przypadku kiedy nie było błędu po stronie sprzedającego jego rachunek nie jest obciążany kwotą rekompensaty z Allegro Protect. W przypadku odstąpienia towar należy do sprzedającego. Także klient powinien go odesłać.
Witam.
Dziękuję za odpowiedź.
I przepraszam z góry, bo może się czepiam...
Z jednej strony to dobrze, że nabywca nie będzie miał i towaru i pieniędzy, bo to rodzi patologie, obserwowane w ostatnim czasie na Allegro i nie tylko.
Z drugiej strony, jeśli sprzedawca otrzyma zwrot towaru od nabywcy, to co stanie się ze środkami które otrzymał w momencie sprzedaży?
Jeśli je zatrzyma, co moim zdaniem będzie bezprawne, to on będzie miał i towar i pieniądze. Natomiast jeśli jak nakazuje prawo zwróci je nabywcy to wrócimy do punktu wyjścia, w którym to nabywca będzie mieć kasę z rekompensaty i kasę zwróconą od sprzedawcy. Ja wiem, że nabywca powinien zgodnie z regulaminem Allegro Protect w takiej sytuacji zwrócić środki z rekompensaty.
Czy powyższe jest w jakiś sposób monitorowane i egzekwowane?
Pozdrawiam. Marek.
z góry zakładacie Państwo złą wolę kupującego i chyba tutaj jest problem
nie wszyscy nabywcy chcą się nachapać, niektórzy oczekują uczciwego traktowania i spełnienia warunków umowy, jeśli się umawiamy że mogę coś zwrócić przy pomocy boxa to chcę mieć taką możliwość, jeśli ktoś 3 razy wysyła do mnie kuriera to nie mogę jednocześnie iść na pocztę oczekując na kuriera xD
Panie Marku w swoich założeniach pominął Pan sytuację w której to sprzedający zostanie z pieniędzmi i towarem, ponieważ ja oddam mu towar a on nie musi mi zwrócić pieniędzy bo termin zwrotu minał
Proponuję nie mierzyć wszystkich swoją miarą.
Pozdrawiam gorąco i dziękuję za dyskusję.
Witam.
Pani Magdo, chylę czoła, przetarła Pani nowe szlaki.
Ustawa konsumencka jak i regulamin Allegro zakłada, że do otrzymania zwrotu środków przy odstąpieniu od umowy konieczne jest uprzednie zwrócenie do sprzedawcy kupionego przedmiotu.
I takie było pierwotne stanowisko Allegro i stąd wcześniejsza odmowa wypłaty rekompensaty.
Dałbym sobie rękę uciąć, że nic Pani przed odesłaniem przedmiotu nie dostanie, ale wychodzi na to że BYŁEM W BŁĘDZIE.
Pani przypadek jest o tyle ciekawy, że dowodzi, że Allegro nie jest nieomylne - w końcu w oparciu o te same "dowody" wydali dwie całkowicie różne decyzje.
Nie wiem jak to się Pani udało, ale fakt pozostaje faktem...
"Panie Marku w swoich założeniach pominął Pan sytuację w której to sprzedający zostanie z pieniędzmi i towarem, ponieważ ja oddam mu towar a on nie musi mi zwrócić pieniędzy bo termin zwrotu minął"
Absolutnie nie pominąłem takiej sytuacji w swoich rozważaniach. Kilkanaście minut temu zamieściłem posta rozważającego co dalej z pieniędzmi. Moim zdaniem po otrzymaniu towaru sprzedawca będzie musiał zwrócić Pani środki, bo do tego zobowiązuje go ustawa, gdyż odstąpiła Pani od umowy i nie ma on innego wyjścia, pomimo tego, że nie dotrzymała Pani ustawowego okresu na odesłanie towaru. W na odesłanie towaru jest 14 dni od momentu zgłoszenia odstąpienia od umowy, ale ustawodawca nie przewidział sankcji za jego niedotrzymanie. Sprzedawca co najwyżej będzie mógł potrącić jakieś środki za "bezumowne korzystanie", czy za "zmniejszenie wartości towaru" przez korzystanie z niego ponad niezbędne minimum konieczne do stwierdzenia jego właściwości, ale to trochę dyskusyjne.
Jak sprzedawca wywiąże się ze swoich obowiązków, to Pani będzie mieć kasę x2 i wtedy zgodnie z regulaminem Allegro Protect będzie mieć Pani moim zdaniem obowiązek zwrotu rekompensaty. Czekam w tej sprawie na potwierdzenie ze strony Allegro...
"Proponuję nie mierzyć wszystkich swoją miarą."
Uwaga jak najbardziej słuszna. Problem w tym, że jeśli człowiek uczciwy (a nigdy nikogo przy sprzedaży/serwisie nie oszukałem) zderzy się z cwaniakiem i będzie go mierzył swoją miarą, to w konsekwencji "pójdzie z torbami", bo cwaniactwa dziś nie brakuje i jak to mówią "trzeba mieć twarde cztery litery, gdy się miękkie serce ma".
Również dziękuję. Życzę udanej reszty urlopu.
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 w przypadku kiedy kupujący otrzymuje zwrot środków od sprzedającego oczekujemy od niego zwrotu wypłaconej rekompensaty.