anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot zakupu

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Wygenerowany został kod zwrotu mojego zakupu. Wyslalam go przez InPost. Dotąd nie dotarł do odbiorcy. Kontaktowałam się ze sklepem i również widzi, tak jak i ja, że paczka czeka na nadanie. Gdzie mogę znaleźć pomoc

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Często w systemie jest ze czeka ale zmieni się po odbiorze dopiero ale informacje musisz uzyskać u przewoźnika albo Allegro bo przy zwrocie ze Smartem to Allegro jest stroną dla przewoźnika a nie Ty.

oznacz moderatorów

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Kurcze, tylko to już prawie tydzień, dlatego mnie to zaniepokoiło. Drugi zwrot wysłany dzień później też paczkomatem InPost już dotarł .

oznacz moderatorów

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Gdzie mogę zgłosić w Allegro taką sytuację. Zwrot został zlokalizowany, teraz trwa weryfikacja, termin  zwrotu minął w sklepie. Paczki nadal nie ma ani u mnie ani u odbiorcy 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Kruczka_2007  No dobrze a czy pytałaś się na infolinii InPost?  Na stronie śledzenia paczki masz numery telefonów.

Bo może sprawa błaha, może skrytka nie domknięta, może kurier nie przyjechał..???

oznacz moderatorów

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Paczka została zlokalizowana, po kolejnej mojej interwencji trwa weryfikacja, a termin zwrotu w sklepie minął 27.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Kruczka_2007 o termin się nie martw 🙂  paczka została nadana w terminie !

Jak sprzedawca otrzyma paczkę to dostaniesz zwrot kasy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za tą odpowiedź. Paczka ma dość kosztowną zawartość 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Kruczka_2007 do zachowania terminu wystarczy nadać przed upływem 14 dni od odstąpienia, a sprzedawca może się wstrzymać ze zwrotem kasy do otrzymania paczki.

Jest też zapis że wystarczy dostarczyć potwierdzenie nadania ale Ty takim nie dysponujesz a paczka w systemie jest że czeka na nadanie 😞

A jak potwierdzą zaginięcie jest szansa na odszkodowanie, chodź mogą się wykręcić że nie została nadana 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Kruczka_2007
#7 Wielbiciel#

Tak. Została zlokalizowana, teraz trwa weryfikacja. Już dwa tygodnie temu nadałam przesyłkę. Dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Miałam w życiu 2 paczki z takim komunikatem. Pierwsza dotarła normalnie (komunikat nigdy się nie zmienił), drugiej od 2 tygodni szukają.  Zgłoś reklamację, poszukają, na cuda nie licz... Inpost ogólnie rzadko wpadki miewa ale jednak jak każdemu zdarza się... 

oznacz moderatorów