anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro i rozwiązanie problemu z InPost

gal_tap
#8 Zapaleniec

Witam, 

Czy Wam drodzy użytkownicy, choć raz Allegro pomogło wyjaśnić sprawę z InPost?

Takie sytuacje jak nieodebrane paczki ze zlecenia odbioru, awaria i nieodebranie paczek z paczkomatu?

Moje wczorajsze zgłoszenie do Allegro:

O godzinie 13:33 próbowałem nadać  przesyłkę w aplikacji menedżer paczek InPost. Nie mogłem zalogować się do konta. Przygotowane wcześniej paczki zostały nadane z problemami, bo Paczkomat nie mógł zczytać kodów z etykiet i musiałem ponawiać zczytywanie kilka razy. Było to około godziny 13:40. Ponieważ nie otrzymałem potwierdzeń nadania paczek o godz 13:47 zadzwoniłem na infolinię InPost gdzie automat poinformował mnie o awarii i zasugerował rozmowę z botem. O godzinie 13:49 dzwoniłem do kuriera, który odbiera ode mnie paczki, aby skontaktował się z odbierającym paczki z paczkomatu, czy zostaną odebrane. O godzinie 14:17 ponownie zadzwoniłem na infolinię InPost "nic nie mogę", gdzie kazano mi złożyć reklamację. 
To nie pierwszy raz, gdy InPost wypiera się swojego błędu, pomimo tego, że mieliście Państwo liczne zgłoszenia o problemie od sprzedających.
Załączam screeny połączeń z infolinią i kurierem InPost.

Odpowiedź:

otrzymałem odpowiedź od przewoźnika.

Inpost poinformował, że wszystkie z wymienionych przesyłek zostały nadane po godzinie granicznej. 

Przewoźnik wskazuje, że graniczne można sprawdzić na stronie:
https://inpost.pl/godziny-odbiorow

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@gal_tap jak rozumiem przesyłki zostały przez Ciebie fizycznie nadane przed godziną graniczną, natomiast przez problemy techniczne paczkomatu zarejestrowane zostały na jego stanie dopiero po? Możemy skontaktować się w tej sprawie z InPostem i poprosić o weryfikację, co do ewentualnego wykluczenia zamówień z jakości sprzedaży byłoby to możliwe wyłącznie w przypadku potwierdzenia błędu po stronie InPost. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów