Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego jako prywatny sprzedawca muszę dopłacać do przesyłki dla kupującego jeśli zakupi on przez allegro smart? Naliczyło mi opłate -3,49zł za przesyłkę która w zamówieniach widnieje jako 0zł bo przecież jest smart. Jak dochodzi do tego jeszcze gigatyczna prowizja allegro to sie ledwo przestaje opłacać sprzedawać mój nisko marżowy towar więc wnioski: będę musiał podnieść cenę albo wyłączyć smart (da się?)
Za darmo to jemu się wydaje że ma ,a ty musisz sobie doliczyć prowizję od tego smarta do ceny produktu aby nie ponosić takich strat.
@1061089827 kolejny delikwent nie zapoznaje się z cennikami oraz regulaminem i płacze ,,,, nie opłaaaaca miiiiii sięęęęęę ..... ,, Tu masz to co powinieneś przeczytać zamim podjąłeś decyzję o sprzedaży .=S'il vous plaît =https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/w-jaki-sposob-rozliczamy-prz...
@1061089827 da się wyłączyć smarta , wystarczy w Twoim przypadku jeden negatyw , możesz wyłączyć zwroty ,pamiętaj ,że prowizja się nie zmieni i będzie naliczana prowizja od kosztów dostawy .
Żeby wyłączyć zwroty to produkt musi spełniać pewne warunki. Brak wyłączenia tej opcji to jakiś żart, włączyłem to raz niewiele myśląć że to zwiększy sprzedaż a teraz muszę podnieść wszystkiemu cenę bo nie da się tego wyłączyć
@1061089827, warunki dotyczące sprzedaży są takie same dla kont zwykłych i firmowych. To, w jaki sposób rozliczamy przesyłki Smart!, opisaliśmy tutaj.
Nie ma nic za darmo! 😄
Smart i związane z nim dopłaty powoduje, że niektóre rzeczy, szczególnie tańszy asortyment na allegro są nieraz kilkukrotnie droższe niż stacjonarnie.
to za co ten klient płaci te 11zł skoro jeszcze sprzedawca ma się do tego dokładać
@1061089827 allegro jako przedsiębiorstwo jest nieproduktywne , a koszty związane z ,, darmowymi wysylkami ,, POK , zwrotami ma ogromne nie wspominając o innych kosztach jak pracownicy , lokale , inne . Koszty te muszą pokryć z opłat jakie nam naliczają i zapewne zdają sobie sprawę z tego ,że konkurencja depcze im po piętach , a przerwanie cinkiej czerwonej linii pociągnie za sobą dużo większe koszy związane z powrotem na miejsce lidera na naszym rynku .
Nie mnie to oceniać ,ale tak widocznie być musi , a klient płaci za POK , za darmowe dostawy , za wygodę , za zwroty , za itp..itd... no i my trochę przxytualmy bo musimy . Taka oto gra rynkowa .
No i cóż wygląda na to, że to jest jedyne rozwiązanie jak ktoś zna lepsze to będę wdzięczny
@mr_oma pokaż obrazek..... proszę 🤗
Ja osobiście przenoszę produkty których kompletnie nie opłaca mi się sprzedawać na Allegro do konkurencji, na Allegro zostawiam tylko takie produkty na których jeszcze wychodzę dobrze na swoje...