anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro smart dla sprzedających

LKmotion
#7 Wielbiciel#

Cześć, spełniam warunki smarta jako sprzedający. Sprzedałem przedmiot przez Allegro Paczkomaty Inpost i wygenerował mi się ten adres email z końcówą - allegromail.pl i wpisałem go w adresie odbiorcy.
Nadałem przesyłkę przez apkę inpostu i zapłaciłem za nią.

Co jest dalej? Allegro mi zwróci koszt za nadaną paczkę czy ja mam się jakoś o to upominać?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

A czy spełniasz warunki smarta zgodnie z regulaminem i czy smart wyświetlał się przy ofercie i wybranej formie dostawy w momencie sprzedaży? 

oznacz moderatorów

LKmotion
#7 Wielbiciel#

Tak, wyświetlił się

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nadałeś poza Allegro czy menadżera czy z WZA?

oznacz moderatorów

LKmotion
#7 Wielbiciel#

Menadżer mi nie działa. Nadalem przez apke Inpostu, ale według regulaminu z tego co wyczytałem to obojętne czy tak czy przez menadżera. Chyba że się mylę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A system Allegro widzi tą twoją wysyłkę?

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@LKmotion Allegro nic Ci nie zwróci. Przesyłki Smart muszą się oznaczać z kosztem 0 zł w momencie generowania etykiety. Dlatego trzeba wysyłać przez Menedżera Paczek na stronie InPost albo Wysyłam z Allegro. Tu szczegółowa instrukcja a najważniejszy fragment poniżej:

Jak nadać przesyłkę

Przesyłki metodą dostawy Allegro Paczkomaty InPost możesz nadawać przez:

• Managera Przesyłek InPost, jeśli nie masz podpisanej umowy z InPost
  • narzędzie Wysyłam z Allegro, jeśli masz konto firmowe i podpisaną umowę z InPost.

Możesz także skorzystać z nadawania przez API lub zewnętrznych integratorów takich jak Baselinker czy EasyUploader.

/.../

oznacz moderatorów