Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, spełniam warunki smarta jako sprzedający. Sprzedałem przedmiot przez Allegro Paczkomaty Inpost i wygenerował mi się ten adres email z końcówą - allegromail.pl i wpisałem go w adresie odbiorcy.
Nadałem przesyłkę przez apkę inpostu i zapłaciłem za nią.
Co jest dalej? Allegro mi zwróci koszt za nadaną paczkę czy ja mam się jakoś o to upominać?
A czy spełniasz warunki smarta zgodnie z regulaminem i czy smart wyświetlał się przy ofercie i wybranej formie dostawy w momencie sprzedaży?
Tak, wyświetlił się
Nadałeś poza Allegro czy menadżera czy z WZA?
Menadżer mi nie działa. Nadalem przez apke Inpostu, ale według regulaminu z tego co wyczytałem to obojętne czy tak czy przez menadżera. Chyba że się mylę.
A system Allegro widzi tą twoją wysyłkę?
@LKmotion Allegro nic Ci nie zwróci. Przesyłki Smart muszą się oznaczać z kosztem 0 zł w momencie generowania etykiety. Dlatego trzeba wysyłać przez Menedżera Paczek na stronie InPost albo Wysyłam z Allegro. Tu szczegółowa instrukcja a najważniejszy fragment poniżej:
Przesyłki metodą dostawy Allegro Paczkomaty InPost możesz nadawać przez:
Możesz także skorzystać z nadawania przez API lub zewnętrznych integratorów takich jak Baselinker czy EasyUploader.
/.../
Naliczenie przez InPost opłaty za paczkę Allegro Smart! może wynikać z dwóch powodów:
Dzieje się tak, gdy w ofercie Allegro udostępniasz dostawę metodą Allegro Paczkomaty InPost, ale etykietę stworzysz dla metody Paczkomaty InPost.