anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro SMART i darmowe zwroty

plantare
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, wiem, że ten temat wiele razy sie pojawił. Warto i tak nadal o nim rozmawiać.

Chciałabym zwrócić uwagę na problem, który pojawia się od wielu lat, nie tylko u Nas ale i napewno u innych sprzedawców. Chodzi o zamawianie towaru w ramach Allegro Smart a później odsyłanie produktów, które były dodane do koszyka aby osiągnąć darmową wysyłkę. Widać to po zamówieniach, który klient kupił coś aby mieć darmową wysyłkę. Dziś otworzyłam zwrot z paczką za 50,4zł, oddał towar za 42,9 a resztę zostawił, nie oszukujmy się, kupił preparat tylko i wyłącznie aby mieć darmową wysyłkę. Tak proste i darmowe zwroty nie tylko obciążają dodatkowo sprzedających kosztami, ale i zabierają czas przy rozpakowywaniu i wykonywaniu zwrotów. Zwracam wiec uwagę na duży problem z darmowymi zwrotami, jest to nie tylko brak szacunku dla sprzedających jak i generowanie niepotrzebnych kosztów. Nie wiem czy to cokolwiek zmieni w wizji Allegro ale warto zastanowić sie nad wyłączeniem darmowych zwrotów lub dodanie dodatkowej opłaty jeżeli klient chce skorzystać z darmowego odsyłania towar tak jak to zrobiła platforma **piiip**. Wtedy każdy klient zastanowi sie dwa razy zanim coś kupi co będzie skutkowało mądrzejszymi zakupami oraz większym szacunkiem dla sprzedających.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

plantare
#7 Wielbiciel

Allegro pięknie zrobiło cenzurę na nazwy innej platformy, która zaczyna sie na E i kończy na I 🙂

oznacz moderatorów