anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro SMART - wysyłam z allegro

EgoTank_pl
#2 Obserwator#

Witajcie, próbuję znaleźć odpowiedź, ale nie mogę w tym gąszczu odpowiedzieć sobie na pytania.
Sprzedaje z Allegro Smart.

Sprzedalem towary za 199 zl, zostala pobrana prowizja, klient zaplacil przez Allegro Finanse.
Do tej pory nadawalem paczki przez manager/paczkomaty. 
Importuje zamowienie Klienta i manager/paczkomaty pobiera mi 10,95 zl za przesylke. 

Nic z tego nie rozumiem. 
Jak proboje kliknac "Wysylam z Allegro" to kazde mi dodac wlasna umowe - takowej nie posiadam.

Nie jestem w stanie zrozumiec systemu Allegro Smart! w kwestii pobierania oplat za przesylki.

Jak mam nadawac przesylki, aby nie pobieralo mi za to oplaty (jesli Klient wybiera Allegro Smart)?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

serwis-texas
#21 Demiurg#

@EgoTank_pl 

Odpowiedź jest prosta. Żeby korzystać z Allegro Paczkomat Inpost przez WzA musisz mieć umowę. Jeżeli nie masz to jedziesz dalej przez menadżera. Jak ktoś kupi w SMART to etykietę w manager wygenerujesz (chyba),  nie do końca wiem bo ja na FV miesieczną z umową 🙂

oznacz moderatorów

EgoTank_pl
#2 Obserwator#

Etykiete wygeneruje w managerze, ale nalicza mi oplaty.
Jesli ktos kupuje w Allegro smart to jedyne koszta jakie powinenm poniesc to w rozliczeniach z allegro opplata za smart a nie jeszcze za wygenerowanie etykiety,

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@EgoTank_pl 

To coś jest nie halo. Podaj tu przykładowy numer zamówienia, gdzie powinno być SMART a płatność była.

U mnie to wygląda tak

smark_inpostor_manager.jpg

Jak widzisz trzy pierwsze są SMART, a czwarta nie.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@EgoTank_pl a robisz import z zakładki allegro ?

inpost45.png

jeśli nie są one za 0 zł to znaczy że klient zapłacił albo masz darmową dostawę w tej kwocie i Cię kasują 🙂

A po drugie nie wszystkie oferty masz oznaczone smart 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@EgoTank_pl Na początek sprawdź wpłatę - czy rzeczywiście do tej konkretnej transakcji była przesyłka Smart za 0 zł. Potem zrób tak, jak napisał @kostas11 

Sprawdź też, czy nie próbujesz wygenerować drugiej etykiety do tego samego zakupu, bo wtedy rzeczywiście nalicza opłatę.

oznacz moderatorów

EgoTank_pl
#2 Obserwator#

Udalo mi sie rozwiazac problem. Okazalo sie ze mialem ustawione "darmowa dostawa od 199 zl" i stad problem. Dziekuje wszystkim za pomoc. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@EgoTank_pl No tak, sam się podłożyłeś 😊 Przy Smarcie ustawienie własnych darmowych dostaw jest bez sensu, bo wtedy Cię kasują za 100 % ceny.

oznacz moderatorów