Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie, próbuję znaleźć odpowiedź, ale nie mogę w tym gąszczu odpowiedzieć sobie na pytania.
Sprzedaje z Allegro Smart.
Sprzedalem towary za 199 zl, zostala pobrana prowizja, klient zaplacil przez Allegro Finanse.
Do tej pory nadawalem paczki przez manager/paczkomaty.
Importuje zamowienie Klienta i manager/paczkomaty pobiera mi 10,95 zl za przesylke.
Nic z tego nie rozumiem.
Jak proboje kliknac "Wysylam z Allegro" to kazde mi dodac wlasna umowe - takowej nie posiadam.
Nie jestem w stanie zrozumiec systemu Allegro Smart! w kwestii pobierania oplat za przesylki.
Jak mam nadawac przesylki, aby nie pobieralo mi za to oplaty (jesli Klient wybiera Allegro Smart)?
Odpowiedź jest prosta. Żeby korzystać z Allegro Paczkomat Inpost przez WzA musisz mieć umowę. Jeżeli nie masz to jedziesz dalej przez menadżera. Jak ktoś kupi w SMART to etykietę w manager wygenerujesz (chyba), nie do końca wiem bo ja na FV miesieczną z umową 🙂
Etykiete wygeneruje w managerze, ale nalicza mi oplaty.
Jesli ktos kupuje w Allegro smart to jedyne koszta jakie powinenm poniesc to w rozliczeniach z allegro opplata za smart a nie jeszcze za wygenerowanie etykiety,
To coś jest nie halo. Podaj tu przykładowy numer zamówienia, gdzie powinno być SMART a płatność była.
U mnie to wygląda tak
Jak widzisz trzy pierwsze są SMART, a czwarta nie.
@EgoTank_pl a robisz import z zakładki allegro ?
jeśli nie są one za 0 zł to znaczy że klient zapłacił albo masz darmową dostawę w tej kwocie i Cię kasują 🙂
A po drugie nie wszystkie oferty masz oznaczone smart 😞
@EgoTank_pl Na początek sprawdź wpłatę - czy rzeczywiście do tej konkretnej transakcji była przesyłka Smart za 0 zł. Potem zrób tak, jak napisał @kostas11
Sprawdź też, czy nie próbujesz wygenerować drugiej etykiety do tego samego zakupu, bo wtedy rzeczywiście nalicza opłatę.
Udalo mi sie rozwiazac problem. Okazalo sie ze mialem ustawione "darmowa dostawa od 199 zl" i stad problem. Dziekuje wszystkim za pomoc.
@EgoTank_pl No tak, sam się podłożyłeś 😊 Przy Smarcie ustawienie własnych darmowych dostaw jest bez sensu, bo wtedy Cię kasują za 100 % ceny.