Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam po raz kolejny problem z usuwaną aukcją przez allegro l. Czy mogę prosić o jakiegoś admina o odzew i pomoc?
@barwyflory_pl W takiej sytuacji nie pomagają admini, tylko odpowiedni dział Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a2f3ea49-2579-47d5-87f4-6d96a42e3e86&subjectId=ae7b20da-e...
@barwyflory_pl, czy możesz wskazać, o którą ofertę chodzi?
@mr_omaddzięki wielkie za odzew. Napisalam tutaj bo wielokrotnie ootrzymałamtomu super szybką odpowiedź lub pomóc, A w tym przypadku wyjątkowo zależy mi na czasie. Wczoraj dłuższy czas "studiowałam" regulamin co mnie raczej upewnilo że moja miniaturka jest poprawna. Za pierwszym razem miałam usunięta aukcję bo chodziło o złą rozdzielczość. To poprawiłem, ale problem z miniaturką podobna nadal jest. Aukcja dotyczy zestawu 15szt i zgodnie z regulaminem na zdjęciu z miniaturki znajduje się 15 sztuk (czyli zdjęcie całego zestawu). Dodatkowo pragnę zauważyć że jest bardzo dużo podobnych aukcji innych sprzedawców z takimi samymi miniaturkami i normalnie te aukcje funkcjonują, A moja jest usuwana. Proszę o informację w czym robię błąd:) Chodzi o aukcję11437983236.
@barwyflory_pl, weryfikuję tę sprawę. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. 🙂
@mr_omaddzięki śliczne 🙂 w między czasie usunięto mi kolejną aukcję tego typu tyle że z zestawem 5szt 11425415073
Nie miałabym takiego ciśnienia gdyby nie fakt, że przy zamkniętych aukcjach stoi mi na magazynie towar, którego za kilkanaście dni już nikt ode mnie nie kupi...
Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie
Konkurencja cię cały czas zgłasza. Allegro bez zgłoszenia nie usuwa ofert.
Tak przypuszczam, bo do tej pory w mojej niedługiej karierze na allegro wszelkie usunięcia aukcji był tylko w przypadku tych z dużą sprzedażą
@mr_oma czy coś wiadomo w mojej sprawie?sorki za nachalność ale dostałam właśnie maila od allegro z "upomnieniem" i już boje się wznawiać te aukcje. Jakość sprzedaży mi poleci, z tego co wiem to chyba stracę przez to "super sprzedawcę" a sprzedaż mojego głównego produktu stoi w miejscu w tej sytuacji
@mr_oma czy coś wiadomo w mojej sprawie?sorki za nachalność ale dostałam właśnie maila od allegro z "upomnieniem" i już boje się wznawiać te aukcje. Jakość sprzedaży mi poleci, z tego co wiem to chyba stracę przez to "super sprzedawcę" a sprzedaż mojego głównego produktu stoi w miejscu w tej sytuacji
@barwyflory_pl, przepraszam Cię, że tyle to trwa. Wciąż konsultuję tę sprawę. Gdy tylko czegoś się dowiem, dam tutaj znać.
@barwyflory_pl, otrzymałam potwierdzenie, że usunięcie oferty 11437983236 wynikało z tego, że miniatura powinna zawierać taką ilość przedmiotów, jaka jest kupowana przy kliknięciu "kup teraz". Jeśli przedmiotem oferty jest 1 przedmiot, na miniaturze może być tylko 1 przedmiot. Dotyczy to również sytuacji, w której sprzedajesz kilka wzorów lub wariantów kolorystycznych.
Natomiast nie sprzedajesz wszystkich przedmiotów razem jako zestaw, tylko różne ich warianty.
Dodatkowo w ofercie widnieje informacja:
,,Staramy się na bieżąco aktualizować stany magazynowe i usuwać wyprzedane wzory, natomiast przy dużej liczbie zamówień, zwłaszcza w sytuacji gdy jeden klient zamówi większą ilość rolek w jednym wzorze może się zdarzyć, że dany wzór nadal będzie się wyświetlał na aukcji. Prosimy zatem w wiadomości do sprzedającego podać również "wzór rezerwowy" który spakujemy w sytuacji, gdy zabraknie jakiegoś z pierwotnie wskazanych przez Państwa. Za wyrozumiałość dziękujemy" - nie możesz dodawać takiego zapisu. W ofercie mogą występować jedynie dostępne wzory.
No właśnie.... taką liczbę przedmiotów jaką obejmuje pojedynczy zakup na aukcji. A klikając na tej aukcji "kup teraz" zakupuje się 15 szt. Więc nie wiem dlaczego mogę w takiej sytuacji dac w miniaturce tylko 1 szt?! Co do opisu którego zacytowałaś to po dokładnym przeczytaniu regulaminu jak najbardziej się zgadzam i już to usunęłam.
Od czasu jak na miniaturce dałam tylko jedną sztukę ( A przypominam że aukcja obejmuje 15szt) to jeszcze nic nie sprzedałam. Po prostu takie zdjęcie pojedy meczem sztuki błędnie sugeruje klientowi że prawie 46zł kosztuje 1 sztuka A nie cały zestaw 15....
@barwyflory_pl, na miniaturce możesz pokazać tylko jeden wariant sprzedawanego towaru (jeden przedmiot czy kolor).
W ofercie znajduje się również cytat: ,,Po dokonaniu zakupu w wiadomości do sprzedającego proszę podać informację o wybranych wzorach papieru (+1 wzór rezerwowy). W przypadku braku takiej wiadomości wyślemy losowo 15 rożnych rolek. Galeria wzorów poniżej''. Jeśli umożliwiasz wybór wzorów, powinieneś ukazać na miniaturce jeden wzór. Jeśli wysyłałbyś 15 wzorów jako zestaw bez możliwości wyboru, byłoby to dopuszczalne.
Co więcej, na miniaturce nie ma wymaganego tła: https://a.allegroimg.com/s128/11a916/b6421da14d68bcbadfffb7ed63b9/Papier-do-pakowania-prezentow-MEGA.... Towar na miniaturce powinien być prezentowany na czystym i białym tle (RGB 255. 255. 255).