anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy 2. etykieta w Smart! wygenerowana po usunięciu 1. jest już płatna? One Kurier, DHL, Orlen

MAMY ROZWIĄZANIE!
Lullabybaby
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, czy jeśli:

- omyłkowo dodam do zamówienia ze Smartem etykietę z najmniejszym gabarytem, a powinien być on większy,

- następnie usunę tą etykietę i wygeneruję do zamówienia nową, poprawną,

to nadal będzie ona dla mnie liczona jak w Smarcie, czy pobrana zostanie ode mnie już pełna opłata według cennika?

W InPost po usunięciu etykiety w Managerze Paczek kolejna jest już płatna, a jak to jest u pozostałych przewoźników?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Lullabybaby tak w AD można wygenerować i usunąć a następnie ponownie wygenerować nową etykietę, która tez będzie smart do momentu nadania.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Lullabybaby W przypadku InPost to niestety nie działa ze względu na sposób rozliczeń - Allegro Mix.

Natomiast dla metod rozliczanych metodą Standard, możesz wygenerować kolejne edytkiety. Ważne jest to, ile z nich nadasz. Jeśli wygenerujesz teraz nową etykietę, z prawidłowym gabarytem i tylko tę etykietę wykorzystasz do nadania, to zostanie naliczona 1 opłata za przesyłkę Smart. Dodam, że w każdym zamówieniu znajdziesz informację, ile przesyłek Smart jest przydzielonych do danego zamówienia, każda kolejna nadana etykieta, będzie już w standardowej cenie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Lullabybaby
#1 Nowicjusz

Dziękuję - tej odpowiedzi szukałam, i nie mogłam znaleźć.

Pozdrawiam!

Karolina

oznacz moderatorów