anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Wam również DPD nalicza niesłusznie dopłatę do niestandardowej paczki?

apteczki24_com
#7 Wielbiciel#

Czy u Was również DPD stosuje złodziejskie praktyki i dolicza sobie bezpodstawnie  19,99zł jako "niestandardowa paczka"?

Podam swój przykład a nawet dwa.

1. wysyłam od ponad 2 lat produkt, który waży ok 1kg i jest pakowany w foliopak z logo DPD. Na 100 przesyłek co jakiś czas DPD dolicza sobie 19,99 zł jako niestandardową paczkę (3-4 razy) .

2. drugi przykład dotyczy natomiast wagi. Mam produkt, który waży na 100% 8 kg a DPD go kwalifikuje do produktu o wadze 10-15 kg i dolicza sobie w ten sposób 1,49zł

Czy Waszym zdaniem nie są to złodziejskie praktyki?

Proszę sprawdźcie swoje rozliczenia "kurier DPD- opłaty dodatkowe" i dajcie znać w komentarzu.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Mnie nie nalicza i raczej naliczać nie będzie bo nie mam i nie chcę mieć nic z nimi wspólnego jak tak jak do tej pory będą podchodzili do obsługi swoich klientów . Jest wiele firm dostawczych i tych którzy nie potrafią lub nie chcą działać profesjonalnie można dać do odstawki a związać się z innymi.

oznacz moderatorów

apteczki24_com
#7 Wielbiciel#

Ale najciekawsze jest to, że mamy również umowę bezpośrednią z DPD i takich opłat nam nie nalicza. Wszytko zaczęło się od czasu dodania do wysyłek Allegro Smart DPD.

I tu pada pytanie czy Allegro również nie czerpie z tego tytułu korzyści finansowych okradając w ten sposób swoich klientów/ sprzedawców na Allegro.

oznacz moderatorów

wwwartmaxi-pl
#8 Zapaleniec#

Mam podobnie, właśnie dziś pobili rekord jednego dnia, doprowadzając mnie niemal do zawału, naliczyli mi 10 paczek jako niestandardowe a wszystkie spełniają wymagania standardowych paczek.  Przykład; wysyłam płytę HDF gr. 3mm o wymiarach 90x60cm opakowaną w karton dwuwarstwowy waga 1,5kg kształt prostokątny, opakowanie kartonowe, nie ma się do czego doczepić ale allegro dpd nalicza dodatkowe opłaty.  Koszt płyty 18zł  minus prowizja i naliczonej opłaty za niestandardową paczkę i towar,  jestem na minusie około   14zł  Przykłady by mnożyć. Podobnie jak #7 Wielbiciel# mam umowę z DPD i takich opłat nie naliczają, tylko przez smart allegro ztego wynika jednoznacznie że to allegro dodaje dodatkowe opłaty. Pytanie w jakim celu, podreperowania budżetu firmy, wyeliminowania co niektórych sprzedających czy może ktoś z tego dostanie premie, nie wiem ale  wychodzi na to że jestem zmuszony zrezygnować z smarta żebym cokolwiek mógł zarobić a nie dopłacał do interesu.  

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

Dopłaty dolicza sobie Allegro nie DPD, masę paczek nadaję ręcznie po za Allegro i nie ma żadnych problemów, nadawanie paczek przez Allegro DPD wiecznie coś

oznacz moderatorów

wdowki
#10 Popularyzator#

DPD to pikuś

Zobacz proszę jak oszukuje Inpost. Wszystkie przesyłki wysyłamy w opakowaniach dedykowanych do paczkomatów, wg wymiaru. Co miesiąc mamy 10-20 dopłat do zmiany gabarytu. Jeszcze ani jeden raz Inpost nie uznał nam reklamacjo mimo dostarczenia dowodów w postaci nagrań z pakowania. 

oznacz moderatorów