anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Delivery - nie chciałem, a dostałem. Dlaczego tak się stało ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
wejrzenie
#9 Pomysłodawca

Dobry wieczór Wszystkim (chociaż dla mnie nie jest on wcale dobry).

Dzisiaj odkryłem (sprzedając jedną książkę), że wszystkie moje oferty są oznaczone SMART.  Ktoś z Allegro zadecydował za mnie w tej sprawie. Gdybym chciał  uczestniczyć w programie DELIVERY, to mogłem to zrobić kilka lat temu. Nie odpowiada mi jednak bieganie z paczkami do punktu nadania (np. Orlenu) oddalonego od mojego miejsca pracy o ponad kilometr w jedną stronę, ani czekanie na kuriera jak na "Godota". Nie podoba mi się presja czasowa, że przesyłki mają docierać do odbiorcy już następnego dnia. Mam podpisaną umowę handlową z InPost (a do Paczkomatu niecałe dwie minuty drogi) i chcę, żeby tak (na razie) zostało. Czy kogoś spotkała już kiedyś taka "przygoda" i jak ją rozwiązaliście ?.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
kakabe_2007
#13 Ambasador

@wejrzenie  Edytuj cennik i wyłącz Allegro Delivery. Jeśli nie da się wyłączyć to utwórz nowy cennik .

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wejrzenie Zgodnie z zapowiedzią automatycznie przekonwertowaliśmy stare cenniki na nowe, zgodnie z naszymi rekomendacja,i Sprzedawcy mieli miesiąc, aby zapoznać się z nami propozycjami i dostosować cenniki pod siebie. Teraz też oczywiście możesz to zrobić. Edytuj obecny cennik lub utwórz nowy i podepnij go pod oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
wejrzenie
#9 Pomysłodawca

Dziękuję za odpowiedź. Niestety, nic mi ona nie pomogła. Kiedy próbuję wyłączyć  Allegro Delivery z cennika dostaw wyskakuje mi komunikat, że Ta opcja dostawy jest wymagana w programie SMART!, dlatego nie możesz jej wyłączyć.”Nigdy nie uczestniczyłem w programie SMART dla sprzedających. Taka opcja została mi wczoraj, bez mojej wiedzy i zgody, narzucona. Nie prosiłem  o SMARTA przy moich ofertach, więc oczekuję teraz od Allegro pomocy w szybkim usunięciu tego oznaczenia.  Od samego początku sprzedaży na Allegro, w moich ofertach jedyną opcją wysyłki był InPost Paczkomaty i chcę, żeby tak nadal zostało. Chcę również , żeby w dalszym ciągu darmowa wysyłka u mnie była od 45 zł, zamiast 49,90 zł.

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#13 Ambasador

@wejrzenie Wyłącz Allegro Delivery i zignoruj komunikat. Jeśli to nie pomoże utwórz nowy cennik i usuń stary.  Na pomoc Allegro w tej materii raczej bym nie liczył ..........

oznacz moderatorów
wejrzenie
#9 Pomysłodawca

Dzięki za sugestie. Niestety, tak jak napisałem w poprzednim poście, Allegro DELIVERY nie można wyłączyć (komunikat j.w.) bez pozbycia się SMARTA. Utworzenie nowego cennika nic nie zmienia, bo na końcu całego procesu "tworzenia" i tak jest Allegro DELIVERY jako nieusuwalny element. Dlatego teraz szukam sposobu na usunięcie SMARTA z moich ofert. 

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#13 Ambasador

@wejrzenie Wchodzisz w - Ustawienia sprzedaży - ustawienia dostaw - "zjedź niżej" - masz "cenniki dostaw" a tam przycisk "zmień". Otworzy Ci się cennik i masz "suwaczek" Allegro Delivery. Przesuń go w lewo i tak wyłączysz dostawy Delivery.  Oczywiście tracisz opcję SMART a tym samym "darmowe" dostawy dla swoich klientów.... Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastko  

oznacz moderatorów
wejrzenie
#9 Pomysłodawca

Pomysł nie skutkuje. Klikam > cenniki dostaw > zmień. Pojawia się EDYCJA CENNIKA. Poniżej jest: Dopasuj cennik do swoich potrzeb. Jeszcze niżej nazwa cennika i kierunek dostaw. Kolejną pozycją jest > Programy dostaw i przewoźnicy > , InPost. Poniżej tej informacji jest opcja > zmień przewoźników i sprawdź opłaty. Klikam tę opcję i widzę w ustawieniach, że jest aktywna (suwak przesunięty na prawą stronę) > Oferta specjalna Allegro – InPost. Dopiero poniżej tej informacji dochodzę do pozycji > Allegro Delivery z suwakiem przesuniętym na prawą stronę i nieaktywnym. Kiedy próbuję przesunąć suwaczek na lewą stronę pojawia się komunikat: "Ta opcja dostawy jest wymagana w programie SMART, dlatego nie możesz jej wyłączyć." Jak widać, jest to blokada Allegro, której nie można usunąć bez pozbycia się SMARDA. Dlatego potrzebuję linku, który umożliwi mi usunięcie SMARTA DLA SPRZEDAJĄCYCH z moich ofert.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @wejrzenie, napisz proszę do nas w tej sprawie tutaj.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
wejrzenie
#9 Pomysłodawca

Witam Wszystkich. Dziękuję za pomoc. Uzyskałem od Allegro wszystkie potrzebne informacje. Pozdrawiam

oznacz moderatorów