anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro nie naliczylo kosztów przesyłki za zakup o wartości 15 zł w ofercie smart?

korteo
#8 Zapaleniec#

Mam wystawioną ofertę przedmiotu w cenie 5 zł .Klient zakupił trzy sztuki za 15 zł. Allegro nie naliczyło kosztów przesyłki.Oferta jest smart.Moje koszty przesyłki z wartością prowizji przekroczyły sumę ,którą zapłacił klient

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

cyferblatt
#7 Wielbiciel#

Sprawdź czy nie ustawiłeś kosztu wysyłki 0 zł

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@korteo klient skorzystał z oferty promocyjnej Allegro Smart!, dlatego mógł złożyć zamówienie o niższej wartości w ramach usługi. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@RaBarbar_ka I kto w tym przypadku porywa koszt przesyłki? Bo z wpisu wynika, że musi zrobić to sprzedający.Niezłe jaja Allegro odwala.Allegro zarabia, sprzedający na stracie.Według tego dla Allegro Sprzedający=Frajer.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO mój błąd - zamówienie z tego wątku nie zostało zrealizowane w ramach usługi Allegro Smart!. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@korteo jednak muszę Cię przeprosić za błąd - faktycznie klient korzysta z promocji Allegro Smart! jednak nie dotyczy ona tego zamówienia - nie jest ono zrealizowane w ramach usługi Allegro Smart!.
Jednocześnie test dla klientów dotyczy zamówień w przedziale cenowym 40-44,99 zł.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

korteo
#8 Zapaleniec#

Mam ustawione allegro smart dostawa do punktu za 0,00  ale dla zakupów od 40 złotych.Zakup był za 15 złotych inny za 25 i też klient nic nie zapłacił a ja za ups niecałe 10 złotych /Dlaczego?

oznacz moderatorów

korteo
#8 Zapaleniec#

Jeśli to nie jest smart to klient powinien zapłacić za przesyłkę

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@korteo zweryfikuj ustawienia cennika dostawy.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

diegoaragon
#10 Popularyzator#

@korteo w przykładowej ofercie Firana gładka 150 x 250 makarony • Cena, Opinie • Firany gotowe 14765068903 • Allegro 

masz ustawione 0 zł dla odbiorów w punkcie

Zrzut ekranu 2025-03-20 204822.png

Kupujący ma dostawę za 0zł niezależnie od wartości zakupu

Zrzut ekranu 2025-03-20 205217.png

Niestety, ale przy tak ustawionym cenniku dostawy Ty poniesiesz koszt przesyłki, jeżeli zostanie dokonany zakup 1sztuki firanki z odbiorem w punkcie.
---

Kinga

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@diegoaragon Ale co to ma do rzeczy?Odbiór w punkcie z reguły nic nie kosztuje bo jest to odbiór osobisty.Tutaj chodzi o wysyłkę, a w cenniku nawet w smart płatność jest to od jakiejś kwoty.

oznacz moderatorów

diegoaragon
#10 Popularyzator#

@ART_FOTO  spójrz w cennik dostawy - widnieje napis " odbiór w punkcie"

Zrzut ekranu 2025-03-20 2048222.png

a Tobie chodzi o "Punkt odbioru osobistego" 🤔

---

Kinga

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@diegoaragon Masz rację, źle ustawiony cennik.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@korteo wejdź w cennik przypisany do ofert  np.   16847358205 i ustawy maksymalną kwotę. Dopuszczalna przez allegro np. w AOB 10,95 lub allegro paczkomat InPost 11,49

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@korteo przypadkiem nie masz źle ustawionego cennika? Masz ustawione maksymalne wartości dopuszczalne przez allegro.

Bo ja w ofercie za 5 zł też mam koszt dostawy za 0 zl

oznacz moderatorów