Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam wystawioną ofertę przedmiotu w cenie 5 zł .Klient zakupił trzy sztuki za 15 zł. Allegro nie naliczyło kosztów przesyłki.Oferta jest smart.Moje koszty przesyłki z wartością prowizji przekroczyły sumę ,którą zapłacił klient
Sprawdź czy nie ustawiłeś kosztu wysyłki 0 zł
@korteo klient skorzystał z oferty promocyjnej Allegro Smart!, dlatego mógł złożyć zamówienie o niższej wartości w ramach usługi.
@RaBarbar_ka I kto w tym przypadku porywa koszt przesyłki? Bo z wpisu wynika, że musi zrobić to sprzedający.Niezłe jaja Allegro odwala.Allegro zarabia, sprzedający na stracie.Według tego dla Allegro Sprzedający=Frajer.
@ART_FOTO mój błąd - zamówienie z tego wątku nie zostało zrealizowane w ramach usługi Allegro Smart!.
Mam ustawione allegro smart dostawa do punktu za 0,00 ale dla zakupów od 40 złotych.Zakup był za 15 złotych inny za 25 i też klient nic nie zapłacił a ja za ups niecałe 10 złotych /Dlaczego?
Jeśli to nie jest smart to klient powinien zapłacić za przesyłkę
@korteo zweryfikuj ustawienia cennika dostawy.
@korteo w przykładowej ofercie Firana gładka 150 x 250 makarony • Cena, Opinie • Firany gotowe 14765068903 • Allegro
masz ustawione 0 zł dla odbiorów w punkcie
Kupujący ma dostawę za 0zł niezależnie od wartości zakupu
Niestety, ale przy tak ustawionym cenniku dostawy Ty poniesiesz koszt przesyłki, jeżeli zostanie dokonany zakup 1sztuki firanki z odbiorem w punkcie.
---
Kinga
@diegoaragon Ale co to ma do rzeczy?Odbiór w punkcie z reguły nic nie kosztuje bo jest to odbiór osobisty.Tutaj chodzi o wysyłkę, a w cenniku nawet w smart płatność jest to od jakiejś kwoty.
@ART_FOTO spójrz w cennik dostawy - widnieje napis " odbiór w punkcie"
a Tobie chodzi o "Punkt odbioru osobistego" 🤔
---
Kinga
@diegoaragon Masz rację, źle ustawiony cennik.
@korteo wejdź w cennik przypisany do ofert np. 16847358205 i ustawy maksymalną kwotę. Dopuszczalna przez allegro np. w AOB 10,95 lub allegro paczkomat InPost 11,49
@korteo przypadkiem nie masz źle ustawionego cennika? Masz ustawione maksymalne wartości dopuszczalne przez allegro.
Bo ja w ofercie za 5 zł też mam koszt dostawy za 0 zl