anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę wybrać dowolnej Placówki Pocztowej kiedy chcę nadać przesyłkę Allegro smart Poczte

jacekspent
#7 Wielbiciel#

Czy ktoś ma podobna sytuację?  Do tej pory nie miałem z tym problemu.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jacekspent Którego zamówienia dotyczy ten problem?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

jacekspent
#7 Wielbiciel#

Wszystkich od wczoraj. System daje możliwość wyboru 2 ch placówek w mieście.  A 2 ch pozostałych nie.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@jacekspent Potrzebujemy przykładu, dlatego podaj konkretny numer zamówienia. 

oznacz moderatorów

jacekspent
#7 Wielbiciel#

Np. takie 

63be16a0-1107-11ef-8f62-1baef1c765a9

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@jacekspent A czy masz umowę własną z Pocztą Polską? Jeśli nadajesz paczki przez Wysyłam z Allegro, to w sekcji Nadawca, w polu Urząd nadania:

• na umowie własnej: automatycznie wpiszemy urząd, który jest przypisany do Twojej umowy własnej – przesyłkę możesz nadać wyłącznie w tym urzędzie lub
  • na umowie Allegro: wybierz placówkę Poczty Polskiej i nadaj ją w dowolnym punkcie
oznacz moderatorów

jacekspent
#7 Wielbiciel#

Nie mam umowy własnej i mogę wybrać tylko 2 Placówki z 4 dostępnych w mieście.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@jacekspent Może być tak, że Poczta Polska ma lub chwilowo miała wyłączone te punkty w swoim API i dlatego przy ostatnim ich pobraniu nie były dostępne. Obserwuj proszę, czy dzisiaj sytuacja się powtórzy. 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Da się nadać w innej placówce niż wskazana.

A jak masz 4 placówki w mieście, to raczej będzie jeden Urząd Pocztowy (UP) i trzy Filie Urzędu Pocztowego (FUP). FUP to tak jakby zdalne okienka danego UP, formalnie jest to jeden urząd.

Ps. W Tomaszowie Mazowieckim jest jeden urząd pocztowy przy ul. Prezydenta Ignacego Mościckiego 14/18. 

oznacz moderatorów

jacekspent
#7 Wielbiciel#

Teoretycznie tak. Ale mogę wybrać 2 i to w zależności jaki adres nadawcy wpiszę. Wcześniej mogłem wybrać np placówkę n ul. Jałowcowa bez problemu. Teraz nie. Teoretycznie paczka ma być nadana w placówce którą się wybrało. Zobaczymy w praktyce. Może przejdzie.

oznacz moderatorów