anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego zabrano mi ponad 6,4% czyli 7,59pln z aukcji wartej 118pln za wysyłkę InPost Smart.

Darek7136
#8 Zapaleniec#

Dlaczego zabrano mi ponad 6,4% czyli 7,59pln z aukcji wartej 118pln za wysyłkę InPost Smart.

Prowizja od sprzedaży - 12,35 ok, prowizja od oferty wyróżnienie - 9,27 ok, opłata za wyróżnienie - 2,90 ok, ale  7,59 czyli 6,4% ze 118 pln za Smart InPost.

Całość to ponad 27 %, bez wyróżnienia nie wiele więcej. Z aukcji 118pln zabrane ponad 32 pln.

Jak zarejestruje Allegro Firma to też jest tak "słodko", jeszcze od tego zapomniałem, podatek i opłaty.

Pozdrawiam i dziękuje może ktoś pomoże skąd to 6,4 % za InPost SMART.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

cyferblatt
#7 Wielbiciel#

Zgodnie z cennikiem dopłat do przesyłek smart za zakupy w przedziale od 100 do 149,99 zł - kwota 7,59 zł

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

To nowe stawki dopłat sprzedawcy do Smart, na początku miesiąca była podwyżka. Do zamówień w przedziale od 100 do 149,99 zł za paczkomat dopłacasz właśnie 7,59 zł.

Na koncie Firma zdzierają tak samo 😉

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Darek7136 „Dlaczego zabrano mi ponad 6,4% czyli 7,59pln z aukcji wartej 118pln za wysyłkę InPost Smart.”

Bo nie ma nic za darmo i ktoś przecież musi zapłacić za przesyłkę. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Darek7136. Obciążenie w wysokości 7,59 zł dotyczy nadania przesyłki Allegro Paczkomaty InPost i nie jest prowizją, a podstawową opłatą za wysyłkę w ramach usługi Allegro Smart. 
Zamówienie opiewało na kwotę 118 zł i zgodnie z tą tabelą naliczyliśmy adekwatną opłatę za nadanie zamówienia w przedziale od 100 zł do 149,99 zł - czyli 7,59 zł. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@Darek7136 Dlatego, że za "darmową" przesyłkę w dużej części płaci sprzedawca. Im wyższa kwota zakupu, tym większy "udział własny". Tyle że kiedyś maksymalną stawkę pobierali za zakupy od 400 zł, teraz już za 150,-

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów