Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprawdzam sobie zakałę "Rozliczeni z allegro" a tam DPD - "Kurier opłaty dodatkowe- Dopłata do paczki o wadze powyżej 15 do 20 kg" i to nawet w przesyłkach które nie ważą 1kg..., od jakiegoś czasu DPD nalicza mi dopłaty do każdej nadanej przesyłki a najlepsze to, że ani razu waga nie był przekroczona bo zawsze paczki są ważone przed wysyłką, gdzie się od tego odwołać, złożyć reklamację?
//edit: porównałem sobie kilkanaście przypadków i DPD zawyża wagi o 1 gabaryt w górę, np paczka wazy 10kg to Ci naliczają prowizję za przekroczenie 15 do 20 kg itd... każda jedna paczka ma naliczona opłatę dodatkową
@gsyART a waga gabarytowa, jakie podajesz wymiary przy nadawaniu ???
Ciężar paczki jest określany według wagi rzeczywistej lub gabarytowej. Do rozliczenia przyjmujemy większą wartość.
hmm, waga gabarytowa? gabaryt nigdy nie jest przekroczony jeśli oto chodzi
@gsyART chodzi o wagę gabarytową, podaj wymiar paczki ???
@kostas11 a gdzie jest jakiś zapis w umowie odnośnie tej wagi gabarytowej bo przejrzałem całą (doprawy nie szczegółowo) i nigdzie nic takiego nie widzę, tylko DPD cos takiego ma bo np UPS mi żadnych dodatkowych opłat nie doliczył?
skąd wziąłeś ten zapis o wadze gabarytowej?
@gsyART z regulaminu 🙂 przecież czytasz go co logowanie 😄
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych
d. W przypadkach, w których wartość stanowiąca wagę gabarytową paczki rozumiana jako : szerokość cm x długość cm x wysokość cm / 6000 przekracza wartość odpowiadającą wadze rzeczywistej paczki, cena za Usługę ustalana jest na podstawie wagi gabarytowej przesyłki.
tutaj popełniłem błąd, waga gabarytowa zapewne byłą większa niż rzeczywista:/
To jest hit - przesyłkę która waży 0.3 kg, o wymiarach parę cm na parę cm władowali mi jako PALETA i dołożyli ogromną kwotę.
Dwa odwołania już odrzucili.
To ich częsta praktyka, cały czas próbują dowalić kare za nie gabarytowe i tak dalej.
DOBRZE TO SPRAWDZAJCIE bo potrafią naliczyć kary długo po zrealizowaniu przesyłki i tak jak macie na moim przykładzie "Jeszcze na bezszczela będą wam odmawiać reklamacji"
Z żadnym innym przewoźnikiem takich problemów nie ma jak z DPD.
To wasze pieniądze, mam cichą nadzieje że w końcu się za nich wezmą.
U mnie na bezczela rozcięli kopertę, wyciągneli uszczelkę którą zamówił klient i dostarczyli samą kopertę z fakturą. 😂
Zapewne myślą że są sprytni ale przeleciał im kontrakt na pare tysięcy paczek w pewnej firmie gdzie odpowiednio ich zaopiniowałem. I tak się nie wyrabiają z dostawami.