Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam w kilku moich cennikach uruchomionych kurierów allegro inpost i allegro dpd a i tak mam informację, że utracę oznaczenie smart 30 sierpnia. Dlaczego?
Bo Allegro InPost się nie wlicza.
gdzie w regulaminie znajduje się taka informacja?
POSZUKAJ są określone w warunkach smarta.
ale **piiip**o boże. Dzięki bardzo
🤣😛
@passahouse_com musisz mieć z dostępnych kurieruw
Allegro One
Allegro Kurier DPD
Allegro Kurier DHL
Allegro Kurier Pocztex lub Allegro Przesyłka polecona
Allegro Kurier UPS
Allegro ONE nie zabierze paczki która ma 100cm więc jak ustawić ten cennik na nowo skoro wymagany jest allegro one do smart??
ups zabierze do 120 cm także możesz mieć smarta ustawiając ups i dpd.
tak zabrać zabierze ale nie zmieści się do paczkomatu wiec paczka wróci...
Nie mogę oznaczyć smart cennika który mam wybrany dla produktów nie mieszczących się w paczkomaty.
smart pojawia się tylko jak oznaczę allegro one, więc to bez sensu.
nie musisz mieć allegro one jeśli nie masz uruchomionych żadnych innych odbiorów w punkcie, takze wystarczy tylko dpd ups
🙂
dpd picup jak i pocztex punkty przyjmuje paczki 100 cm więc w życiu bym nie wymyślił że nie mogę jednak umożliwić klientowi takiej formy dostawy bo brak allegro one zablokuje smart.
dzięki mam nadzieję ze dopracują to rozwiązanie
@YouSpace pocztex punkty nie przyjmuje tak długich przesyłek, w regulaminie jest chyba max 70cm, ale oni przymykają często oko na te długości i można nadać trochę dłuższe rzeczy niż 70cm. Mimo wszystko raz mi cofnęli wąską przesyłkę 80cm, z info, że przekroczyła max długość.
naiperw niby przymykają - a później otrzymujesz (jeżeli zobaczysz to w ogółe na liście opłat za wysyłki) naliczenia DOPŁATY za paczkę ponad wymiarów, i to może być 100-150-200 zł kary...
Było tak u mnie z DPD.
I paczka była w rozmiarach - po prostu oni tam "przypadkiem pomylili się", kiedy okazało się, że ja mam zdjęcia paczki z widocznymi rozmiaramy w cm...
A to wszystko czas, nerwy, wnioski, sprawa zwrotu opłaty zajeła 2 mies.
Czyli każdy chce oszkać sprzedawcę, musisz robić zdjęcia KAŻDEJ paczki, żeby uniknąć tego
@HUSKYBASE nie ma co porównywać poczty z DPD. DPD tylko czeka, żeby robić dopłaty, i to często niezgodnie z własnym regulaminem, robią to celowo, złośliwe, licząc, że nikt nie zauważy dodatkowej kwoty na fakturze lub zniechęci się drogą reklamacyjną. Co do poczty korzystam z nich 20 lat i nigdy, powtarzam nigdy nie miałem żadnej dopłaty za jakiś nadgabaryt, inny gabaryt wysyłki, przekroczone wymiary.