Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
gdzie nadam przesyłkę DHL z odbiorem w żabce?
czy zrobię to bezpośrednio z allegro i tam wydrukuję list przewozowy czy muszę zrobić to na stronie DHLu? i jakie muszę ustawić ceny dla płatności z góry i za pobraniem?
@ObiadyDomowe Możesz nadawać przez "Wysyłam z Allegro" przesyłki DHL pod warunkiem, że masz podpisaną własną umowę z tym przewoźnikiem. Szczegóły znajdziesz w tym artykule.
1.a jak nie mam podpisanej umowy to mogę to nadać przez stronę żabki bo tam widzę się nadaje jakieś paczki na 3 gabaryty?
2. gdzie nadam paczki do punktów odbioru po 9.99 żabka, ruch? też z wysyłam z allegro?
3.co jeszcze mogę nadać z wysyłam z allego?
dziękuję za odpowiedź ,
@ObiadyDomowe Jeśli nie masz podpisanej umowy z DHL, nie nadasz paczki przez nasz system. Wtedy konieczne jest korzystanie z zewnętrznych stron. W sprawie szczegółów najlepiej dopytaj przewoźnika.
Allegro Punkty Poczka, Żabka, Orlen, RUCH - to metoda dostępna w "Wysyłam z Allegro". Szczegóły znajdziesz tutaj.
Wszystkie opcje dostawy, które są dostępne w "Wysyłam z Allegro", znajdziesz we wskazanym tekście Pomocy.
@ObiadyDomowe Jeśli nie masz podpisanej umowy z DHL, nie nadasz paczki przez nasz system. Wtedy konieczne jest korzystanie z zewnętrznych stron. W sprawie szczegółów najlepiej dopytaj przewoźnika.
na stronie żabki widzę że mogę nadać paczkę w 3 rozmiarach , czyli po prostu korzystam wtedy z zewnętrznych platform?
a których przewoźników zostawię w żabce oprócz DHLu może się Pani orientuje?
z jednym problemem walczę od wczoraj nawet allegro nie jest w stanie tego zdiagnozować mam płatność na smarta skonfigurowaną czyli wszystko z przedrostkiem allegro a mogę wysyłać tylko w smarcie na paczkomaty a nie mam opcji na kuriera, porażka straszna nikt nie może mi pomóc, jak mam w takim razie sprzedawać:)
To jest przykład jak można skomplikować tak prostą czynność jak nadanie paczki. Wszystko a stylu allegro.
ale kto komplikuje ja czy allegro? bo taki chaos jak tam jest to nawet na infolinii oni sami się już gubią
Jest tendencja odchodzenia od wysyłek smart ze względu na różne ukryte opłaty i nasilanie się ilości bezpłatnych zwrotów.
Nadawaj inpostem kurier i paczkomaty to najwygodniejsze dla klientów formy dostawy, najmniejsza ilość uszkodzeń transportowych.
jeżeli chodzi o ukryte opłaty to z tego co czytam to występują w pobraniach w smarcie , a w Kurier48 chyba ich nie ma nawet przy pobraniu w smarcie bynajmniej tak mi przekazało allegro
@ObiadyDomowe W tej sprawie odpisałam Ci tutaj.
gdzie nadać DHL już rozkminiłem, dziękuję za pomoc pozdrawiam