anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile ostatecznie kosztuje nas sama przesyłka Allegro Paczkomaty InPost?

petset_pl
#9 Pomysłodawca#

Witam,
Czy możecie mi wytłumaczyć jak mam rozumieć zapis w artykule o kosztach przesyłek Allegro Paczkomaty InPost? Mianowicie, jest zapis, że za taką przesyłkę przewoźnik naliczy nam 9,99 zł, ale w tabeli tuż poniżej, cena tej przesyłki widnieje już 11,49 zł. Rozumiem, że mogę wpisać ciut większą cenę przesyłki (chociaż jak ma się to z prawem, skoro "zarabiam?" na niej 1,50 zł?), ale skoro przewoźnik nalicza 9,99 zł, to dlaczego koszty zostały od dzisiaj, tj. 1.11.2024 zwiększone o kolejne 54 grosze?

Czy cena podana przez Allegro jest spowodowana tym, że sam przewoźnik pobiera 9,99 zł, a Allegro 1,50 zł prowizji za same nadanie (+ oczywiście prowizja "widełkowa cen")? O co tu chodzi, bo zastanawiam się po co jest ta wyższa cena, skoro możemy ustawić 9,99 zł i nie będziemy stratni na niej ani grosza.

Zrzut ekranu 2024-11-1 o 12.14.54.png

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

9.99 to jest poprzednia cena, potem podrożała do 10.95, a teraz znowu zdrożeje... I na 9.99 będziesz stratny, bo policzą Ci za nią obecną cenę.

oznacz moderatorów

petset_pl
#9 Pomysłodawca#

Przeczytaj przykład i tabelkę z grafiki.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@petset_pl ze względu na zmianę opłat za dostawę i usługi dodatkowe, już od 21 października udostępniliśmy możliwość wprowadzenia nowych stawek w cennikach dostaw. 
Od dziś (1.11.2024) obowiązują nowe stawki, z którymi możesz zapoznać się w tym newsie

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@RaBarbar_ka Ale w artykułach zamieszczonych w "pomocy" też moglibyście te dane aktualizować. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@SpeedyGonzalezz przekazałam już tę sugestię w odpowiednie ręce 🙂

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów