anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zacząć sprzedawać ze Smartem?

Idź do rozwiązania
ozon_2005
#2 Obserwator#
1. Czy istnieje możliwość sprzedaży jako zwykły Kowalski, przy posiadaniu usługi smart, bez zakładania firmy? 
2. Jaki jest miesięczny koszt wykupienia usługi smart dla sprzedającego Kowalskiego?
3. Ile wysyłek obejmuje taki smart?
oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
xyz96
#21 Demiurg#

@ozon_2005 Tak, możesz sprzedawać jako Kowalski z opcją Smart, bez zakładania firmy. Nic nie płacisz za usługę Smart jako sprzedający, musisz tylko spełnić warunki podane tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by...

 

oznacz moderatorów
ozon_2005
#2 Obserwator#

kto w takim razie ponosi koszt wysylki? Przy zalozeniu, ze sprzedam cos za min 40zl. Nie ogarniam zupelnie jak to zrobic.

oznacz moderatorów
TATLOK
#15 Entuzjasta#

W sytuacji gdy sprzedajesz z oferty objętej Smart i przy założeniu że kupujący ma Smarta, to w zamierzeniu koszt wysyłki pokrywa Allegro, ale częściowo i sprzedawca w różnej kwocie 1 zł. Lub 2 zł a nawet 4zl. Od każdej takiej przesyłki, a jak się pospieszysz z wysyłką i klient dostanie ja następnego dnia to w ramach promocji możesz otrzymać 1zł. Nagrody.

Nie dziwię się że nie ogarniasz bo system Smart jest bardzo skomplikowany zarówno do obsługi kupującego a tym bardziej dla sprzedającego.

Pocztaj dokładnie tutaj https://allegro.pl/dla-sprzedajacych

oznacz moderatorów
ozon_2005
#2 Obserwator#

Hmmm... juz troche tego przeczytalam i im wiecej czytam tym mniej wiem 😕

wiec, tak krok po kroku:

ja jako sprzedawca wykupuje opcje smart, aby móc oferowac ją kupujacm (w zalozeniu ze oni tez mają smart). Ktos kupi cos za min 40zl i wybiera wysylke smartem, wiec jaki, jako sprzedjacy, ponosze wtedy koszt? Od czego uzalezniany jest koszt 1, 2, 4zl? Rozumiem, ze system nagrod to oddzielna kwestia.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@ozon_2005 1, 2, 4 zł zależy od ceny towaru i formy wysyłki. Przy paczkomacie jest to 0.99 zł dla towaru w cenie do 100 zł i 1.99 zł, dla towarów droższych, o ile dobrze pamiętam. 3.99 zł jest przy dostawach kurierem.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@ozon_2005 Teoretycznie koszt wysyłki pokrywa Allegro, ale tak naprawdę, w mojej ocenie, pokrywa go kupujący, gdyż płaci Allegro za Smart, a dodatkowo sprzedawca, który musi w pewnych sytuacjach do wysłki Smart dopłacić, zazwyczaj wlicza ten koszt w cenę towaru, więc nadal opłaca to kupujący. Poza tym, prowizje od sprzedaży na Allegro są tak wysokie, że sprzedawcy podnoszą ceny towarów, więc koszty darmowych wysyłek są często ukryte w tych cenach. Żaden przewoźnik nie wozi za darmo.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#15 Entuzjasta#

We wszystkich ofertach sprzedażowych w opcji KUP TERAZ koszty nadania i tak odczuwa klient mimo że wydaje mu się że miał dostawę za frik a w rzeczywistości była ona wliczona w cenę .Inaczej wygląda to w licytacjach zwłaszcza od 1 zł ,tu koszty nadania dotykają sprzedawcę bo kupujący liczą często na dobre okazje i licytują do kwot które ich zadowalają .

oznacz moderatorów
ozon_2005
#2 Obserwator#

1. Czy istnieje możliwość sprzedaży jako zwykły Kowalski, przy posiadaniu usługi smart, bez zakładania firmy? 

2. Jaki jest miesięczny koszt wykupienia usługi smart dla sprzedającego Kowalskiego?

3. Ile wysyłek obejmuje taki smart?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

1-tak ; 2- darmowy po spełnieniu pewnych warunków:https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by... 3- tu masz co warto poczytać: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/abc-sprzedazy

x.y.z "ja się nie mylę nigdy, zapamiętaj " 😄 i to nie jest prawda
oznacz moderatorów
ozon_2005
#2 Obserwator#

Tej calej tresci jest tak duzo, że naprawdę ciężko się w tym odnaleźć 😞

Dzięki za info, poczytam.

oznacz moderatorów
TATLOK
#15 Entuzjasta#

@ozon_2005 Z wykupowaniem Smart, mylisz pojęcia.

Żeby móc zaoferować w swoich ofertach Smart - ty nie musisz go wykupywać.

Ty musisz spełnić określone warunki by w twoich ofertach smart się ukazał, a klienci muszą mieć wykupiony smart by z tych ofert skorzystać.

Możesz dodatkowo wykupić na swoim koncie smart, aby samemu kupować u innych w smarcie, lecz jego wykupienie w niczym ci nie pomoże, ani nie ułatwi w ustawieniach smarta jako sprzedawca.

 

oznacz moderatorów