Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Spadła mi jakość sprzedaży z uwagi na dwie nie rozwiązane dyskusje/reklamacje. Kupujący nie czytała opisu aukcji i jako powód dyskusji podał że przedmiot jest uszkodzony czy nie kompletny w drugim przypadku. W obu przypadkach w opisach aukcji były takie informacje, że przedmiot jest uszkodzony czy nie kompletny i tak odpowiedziałem w dyskusji. Potem cisza mija 14 dni i dyskusje są jako nierozwiązane. Co mam zrobić? Czy allegro może coś z tym zrobić. Przecież to nie moja wina, że kupujący nie czyta opisu. Ponad to żaden nie odesłał towaru a wręcz po terminie uzyskali zwrot kosztów od allegro. Paranoja czego uczy się i do czego przyzwyczaja kupujących. Straciłem też przez to przesyłki smart. To jest chore.
Prawdopodobnie w dyskusjach otrzymałeś reklamację i ich w terminie nie odrzuciłeś. Ludzie poszli do protect i uzyskali zwrot pieniędzy z obciążeniem ciebie
jakbyś odrzucił roszczenia to też by dostali pieniądze ale już na koszt allegro czyli nasz
to że przedmiot był zgodny z opisem nie ma tu dużego znaczenia. Klient musi być zawsze zaspokojony.
Odrzuciłem rozszczenia
błąd, powinno być roszczenia