anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakość sprzedaży. Spadła mi jakoś sprzdaży z uwagi na dwie nie rozwiązane dyskusje

globkw
#9 Pomysłodawca

Spadła mi jakość sprzedaży z uwagi na dwie nie rozwiązane dyskusje/reklamacje. Kupujący nie czytała opisu aukcji i jako powód dyskusji podał że przedmiot jest uszkodzony czy nie kompletny w drugim przypadku. W obu przypadkach w opisach aukcji były takie informacje, że przedmiot jest uszkodzony czy nie kompletny i tak odpowiedziałem w dyskusji. Potem cisza mija 14 dni i dyskusje są jako nierozwiązane. Co mam zrobić? Czy allegro może coś z tym zrobić. Przecież to nie moja wina, że kupujący nie czyta opisu. Ponad to żaden nie odesłał towaru a wręcz po terminie uzyskali zwrot kosztów od allegro. Paranoja czego uczy się i do czego przyzwyczaja kupujących. Straciłem też przez to przesyłki smart. To jest chore.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Monika__L
#18 Luminarz

Prawdopodobnie w dyskusjach otrzymałeś reklamację i ich w terminie nie odrzuciłeś. Ludzie poszli do protect i uzyskali zwrot pieniędzy z obciążeniem ciebie

jakbyś odrzucił roszczenia to też by dostali pieniądze ale już na koszt allegro czyli nasz

to że przedmiot był zgodny  z opisem nie ma tu dużego znaczenia. Klient musi być zawsze zaspokojony. 

oznacz moderatorów

globkw
#9 Pomysłodawca

Odrzuciłem rozszczenia

oznacz moderatorów

globkw
#9 Pomysłodawca

błąd, powinno być roszczenia

oznacz moderatorów