Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, pytanie jak w temacie. Dodatkowo dodam, że obydwie strony posiadają Allegro Smart. Wielu kupujących kupuje kila rzeczy, sprawdza, a część z nich zwraca odstępując od umowy bez podania przyczyny. Jaki skutek finansowy ma to dla sprzedającego? Oczywiście koszt pakowania, to rozumiem. Czy coś jeszcze?
@madziakh Allegro nie zwraca żadnych kosztów, a jedynie prowizję, inne koszty musisz wziąć na klatę😉
Ok, rozumiem, ale jakie to są koszty. Są sklepy internetowe i prowadzenie sklepu kosztuje. To jest ryzyko sprzedawcy. Ale chodzi mi o to, żeby wiedzieć, jak sprzedaję daną rzecz w ramach posiadanego Allegro Smart, czyli rocznie opłacam koszty wysyłki do klienta i zwrot w razie odstąpienie przez niego od umowy, prowizję Allegro zwraca, podatek zostaje zwrócony. Cz są jeszcze jakieś ukryte koszty, które muszę odprowadzić do Allegro za taką transakcję?
@madziakh nie wiem co masz na myśli pisząc: "jak sprzedaję daną rzecz w ramach posiadanego Allegro Smart" przecież Smart jest dla kupujących, a nie dla sprzedających😉
no i Allegro nie pobiera podatku, więc Ci go nie zwróci
Jasne, podatek oczywiście miałem na myśli zwrot z rozliczenia działaności a nie z Allegro. Natomiast nie wiedziałem, że Smart jest tylko dla kupujących. Trzeba mieć naprawdę duże obroty, żeby wliczać zwroty w koszty.
@madziakh wykupiona usługa Allegro Smart!, dotyczy jedynie zakupów. Informacje, o tym jak uzyskać oznaczenie Smart! w swoich ofertach, znajdziesz na tej stronie.
Jeśli chodzi o prowizje i opłaty, to są one opisane w załączniku nr 4 do regulaminu Allegro. Dodatkowo informacje o opłatach, znajdziesz na tutaj.