Poweekendowy wysyp zamówień, gdzie na liście nie ma żadnego info, kto to obsługuje.
No ludzie kochani, skąd mam wiedzieć, komu to wydać, gdzie to oddać?
A004HE5F45
A004HE3DZ3
A004HE3Q69
A004HDN6M5
A004HDKUR5
A004HDLJK1
A004HDT5D0
i jeszcze kilka
Czemu zmiany muszą być wprowadzane w tak amatorski sposób 😞
@desingsy Allegro One to kurier Allegro One, jak będziesz miał DPD czy DHL t będzie na etykiecie allegro delivery DHL czy DPD 😄
I jak znam życie podjedzie ktoś ubrany na cywila, w czapeczce, cywilnym busem albo kombiakiem i oznajmi wszem i wobec "to ja kurier allegro, proszę mi zaufać i przekazać 20 paczek, na słowo, nie ściemniam mordeczko"
@desingsy tu masz etykiety i jaki kurier odbierze
Allegro One
Allegro Delivery DPD
Allegro Delivery DHL
a allegro one, allegro, one allegro, allegro box one, allegro one box - czym to się róźni? jakie są limity na podjazd? wiesz, że każde z nich trzeba robić oddzielnie podjazd, mając kilka kont sprzedaży robi się wesoło 🙂 łączą się kanały sprzedaży? nie łączą się, czy trzeba mieć na każdym koncie sprzedażowym np. co najmniej 5 paczek żeby przejazd był w cenie, czy może jak w DPD się nie łączą mimo, że ten sam adres i po 3 miesiącach przychodzi sowita kara za "pusty podjazd" albo podjazd, gdzie było za mało paczek? a kurier, jak już w końcu jakiś się pojawi, ma jakąś identyfikację wizualną? gdzie należy dzwonić w sytuacji, kiedy mamy jakiś fakap? tyle pytań, brak odpowiedzi 🙂
Ale dziękuję za podesłanie normalnych etykiet, gdzie widać, kto za nie odpowiada.
@desingsy w ramach Allegro Delivery podjazdy kurierów DPD, ORLEN Paczka, DHL oraz Allegro One Kurier są darmowe bez względu na liczbę paczek, które przekażesz.
Tak, podjazdy najlepiej zamawiać osobno, nawet jeśli to ten sam przewoźnik, wtedy kurier wie ile przesyłek ma do odbioru i nie zaskoczy Cię informacją, że już nie ma miejsca.
Co masz na myśli pisząc o fakapie?
Czy masz na myśli sytuację, w której miałeś zamówiony podjazd, a nie masz gotowych przesyłek?
Wtedy najlepiej dawać znać bezpośrednio do przewoźnika, czyli do ORLEN, DPD, DHL lub Allegro One.
Czy sytuację, że miałeś zamówiony podjazd, a kurier nie przyjechał?
Wtedy zgłosisz to nam w tej zakładce i najlepiej zlecić podjazd na następny dzień.
@la_nika "w ramach Allegro Delivery podjazdy kurierów DPD, ORLEN Paczka, DHL oraz Allegro One Kurier są darmowe bez względu na liczbę paczek, które przekażesz."
która wersja jest aktualna?
@desingsy Jak widzę, w korespondencji nr 54698377 wyjaśniałeś kwestię problemów z nadawaniem paczek kurierskich DPD i sprawa była konsultowana z przewoźnikiem. Monika pisała konkretnie o kurierze DPD w ramach Allegro Delivery. Obie wersje są aktualne.
Wszystko zależy od tego czy nadajesz DPD w ramach Allegro Delivery czy poza naszym programem dostaw.
@desingsy różnica jest czy allegro delivery DPD czy Kurier DPD ?
tu masz regulamin allegro delivery
| Usługa | Kod | Opłata |
|---|---|---|
| Podjazd kuriera |
AD_PICKUP
|
W cenie Usługi
|
| Zwrot do Nadawcy |
AD_RETURN
|
W cenie Usługi
|
@desingsy napisał(a):
I jak znam życie podjedzie ktoś ubrany na cywila, w czapeczce, cywilnym busem albo kombiakiem i oznajmi wszem i wobec "to ja kurier allegro, proszę mi zaufać i przekazać 20 paczek, na słowo, nie ściemniam mordeczko"
@desingsy Mordeczko bardzo dobrze znasz życie, bo dokładnie tak wygląda podjazd kuriera Allegro One jak opisałeś 😉
@drekenzes dobrze że nie mam w mieście One Kuriera, dobrze że nie mam udostępnionego Allegro Delivery ale spokój 😄
@kostas11 Nie wiem czy Allegro nie chce się przyznawać do własnych kurierów? Biała bluzka bez napisów, biały samochód bez napisów, kurier - domyśl się kto przyjechał, znak rozpoznawczy - skaner w ręce. Nie mam nic do kurierów, zawsze mili, ale rozpoznaj że to Allegro One... Pół biedy jak każdego dnia przyjedzie ten sam.
@kostas11 U mnie Allegro One ma swoją bazę i nigdy takiego samochodu nie było. Zwykłe białe samochody baz żadnego napisu. Do tej pory jeździli kombiniakami, ale ostatnio pojawił się pierwszy bus. Tak samo ubrania - żadnych firmowych.
@drekenzes
Bo kurier to podwykonawca z własnym autem. Auto musi sobie okleić na własny koszt.
Powinien odebrać One ale możesz też dać kurierowi Orlen i też będzie doręczona następnego dnia.