anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto płaci za wysyłkę SMART?

RAPAX-sklep
#3 Debiutant#

Mam pytanie: jak to jest z wysyłką SMART? Kupujący zamowił produkty o wartości ok. 55zł, więc wysyłka dla niego jest za 0zł (paczkomat inPost) - z mojego konta inPost ściągnięte jest za to 10,95 czyli tak jakbyśmy my płacili za koszt wysyłki (darmową wysyłkę gwarantujemy dopiero powyżej 300zł).

Jakie są w takim razie koszta dla sprzedającego? Sytuacja powtórzyła się przynajmniej kilka-kilkanaście razy.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

serwis-texas
#21 Demiurg#

@RAPAX-sklep 

Ta, Allegro InPost + WzA + umowa własna.  Pachnie błędem!

@kostas11  mądrze pisze!!!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@RAPAX-sklep w zamówieniu którego numer podałeś są dwie przesyłki, jedna 632700138462840124075248 została tylko przygotowana przez nadawcę, druga 632700138462840135991482  została nadana. Akurat w tym przypadku etykieta w ramach Smart! nie została wykorzystana, dlatego druga była płatna. 
Natomiast, sprawdź proszę, czy nadajesz przesyłki na odpowiedniej umowie, tak jak wskazał kostas. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

RAPAX-sklep
#3 Debiutant#

A jak to jest, że tworzą się 2 etykiety i jak poznać, która jest darmowa?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@RAPAX-sklep pierwsza z opcja smart jest darmowa (1 przesyłka)  lub po wydruku na dole etykiety masz napisane allegro smart (darmowa) lub samo allegro (płatna) albo musisz zalogować się do menadżera paczek inpost i w zakładce allegro -> przesyłki (kolumna typ paczki)

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@RAPAX-sklep pierwsza etykieta jest w ramach Smart! 
Jesteś pewien, że na formularzu Wysyłam z Allegro omyłkowo nie wygenerowałeś dwóch przesyłek dla tego zamówienia? Nie zostały wygenerowane razem, ale w odstępstwie 5 minut od siebie. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

RAPAX-sklep
#3 Debiutant#

Jest taka możliwość, ponieważ wyrzuciło mnie z Allegro podczas generowania etykiet i musiałem odświeżyć stronę.. może to był problem

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@RAPAX-sklep to pewnie to, ale to tylko jedno zamówienie, a pisałeś, że zdarza się to częściej. Czy sprawdziłeś, czy nadajesz na właściwej umowie, tak jak zasugerował Kostas tutaj

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów