Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie: jak to jest z wysyłką SMART? Kupujący zamowił produkty o wartości ok. 55zł, więc wysyłka dla niego jest za 0zł (paczkomat inPost) - z mojego konta inPost ściągnięte jest za to 10,95 czyli tak jakbyśmy my płacili za koszt wysyłki (darmową wysyłkę gwarantujemy dopiero powyżej 300zł).
Jakie są w takim razie koszta dla sprzedającego? Sytuacja powtórzyła się przynajmniej kilka-kilkanaście razy.
On ma darmo ty placisz mniej niz za samodzielnie nadana paczke musisz wrzucic to w ceny
Ale nie każda paczka jest w tej cenie, jest też dużo za 0,00
@RAPAX-sklep daj link do jakiejś oferty co klient ma za 0 a ty zapłaciłeś
Przykład: zakup 4szt. https://allegro.pl/oferta/lep-przeciwko-komarom-muchom-rapax-15815249074
@RAPAX-sklep i kupujący na pewno wybrał allegro paczkomat inpost ( tu masz stare ceny dostaw 9,99 zamiast 10,95)
czy kuriera inpost 10,95
Tak, tutaj jest paczkomat, nie kurier. Czyli zmiana ceny mogłaby rozwiązać sytuację?
@RAPAX-sklep to raczej niema nic wspólnego ze zmianą cen. Tylko jesteś w plecy przy nadawaniu poza smart lub poniżej pułapu smart 45 lub 65
nie może blednie nadawać bo liczy mu 10,95 a nie 16 lub więcej tak jakby kupowali bez smart.
@RAPAX-sklep w jednej ofercie czy z całego asortymentu?
@Client:44052296 może tak być jak podaje ręcznie maila klienta bez dopisku jakiego dotyczy zamówienie 😞 wtedy nie identyfikuje tego jako smart 😞
stałykodnadawcy+identyfikatortransakcji@allegromail.pl
Nie podaję nic ręcznie 😞 właśnie wszystko idzie prosto z Allegro, nadanie paczki, info od kupującego itp.
Podaj numer zamówienia to moderatorki może zobaczą co jest nie tak
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Dzięki, nr zamówienia 98c190b0-2bfc-11ef-b374-659dcaa0350f
ja również źle nadaję ?
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 490.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 98.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 259.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 98.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 160.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
Szczegóły:
Allegro Paczkomaty InPost; Order value = 830.00 PLN - w ramach Uslugi Allegro Smart
i mogę tak jeszcze 300 dopłat tu wklejać do południa.
@brakestop Dobrze nadajesz, ale zauważ, że nigdzie Cię nie kasują za pełną stawkę (10,95), tylko zgodnie z tabelką Allegro.
Kolega albo zdublował etykiety, albo nadawał przez WzA bez umowy, zamiast przez Menedżera Paczek
Nie czytać zbyt dokładnie rozliczeń z Allegro.
Dopłaty spływające do kilku miesięcy za niby przeważenia, zmiany gabarytu skrytki, podjazd kuriera którego nie było i wiele innych jak koperta o wadze 31,5 kg to już standard.
Tak. Obecnie całość kosztów wysyłkowych Allegro scedowało w SMART na nas sprzedających.
To, że pod informacją zakupową nie ma kosztów ponoszonych przez nas przy sprzedaży to grube przestępstwo i kilka paragrafów. Min. wyłudzenie, ukryte koszta. Ten portal długo istnieć nie będzie. Jak mu się dobiorą do serwera pewne instytucje i organizacje to najdroższy prawnik świata od Putina nie wybroni.
@RAPAX-sklep napisz jak nadajesz paczki, krok po korku ?
Nadaję paczki z kokpitu zamówień allegro, wybieram sposób nadania (paczkomat) oraz gabaryt. Potem juz generuje etykiete, wszystko robię na allegro.
a masz odpowiednią umowę bo od 23 maja była zmiana nie ma już okienka korzystaj z stawek allegro
Aby prawidłowo nadać przesyłki Allegro Paczkomaty InPost i rozliczyć je z nami w ramach Allegro Smart!, od 23 maja wybierz odpowiednią umowę własną w Wysyłam z Allegro:
Aby prawidłowo nadać pozostałe przesyłki Allegro InPost i rozliczyć je z InPost według stawek, które wynegocjowaliśmy, od 23 maja wybierz z listy odpowiednią umowę własną w Wysyłam z Allegro.
Jeśli wybierzesz inną umowę – na przykład Paczkomaty InPost (nazwa umowy własnej), Kurier InPost (nazwa umowy własnej) – lub inną usługę dostawy w API WzA, swoje przesyłki rozliczysz bezpośrednio z przewoźnikiem, według jego stawek.