Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
dzisiaj przy załadunku około 20 paczek, kurier DPD poinformował mnie, że będzie odbierał dziennie jedynie 30 paczek i nie podejmie ich większych ilości. W jaki sposób mogę rozwiązać taki problem? Kurier nie był w stanie dać mi numeru kontaktowego do kogoś z logistyki, a że są to generalnie przesyłki SMART, to jak mam to rozegrać? Zwłaszcza, że mój sezon sprzedażowy jeszcze się nie zaczął.
@A_Wiecki DPD nie ma co wozić, a kurierzy nie dobierają paczek ? musisz zdobyć kontakt do centrali do kogoś kto zajmuje się podwykonawcami 🙂
Dzień dobry @A_Wiecki w tej sytuacji konieczny będzie kontakt z przewoźnikiem i wyjaśnienie tej sprawy. Czy tworząc np. kilka zleceń podjazdu na mniejsze ilości przesyłek kurierzy będą realizować podjazdy.
Robiłem jako kurier DPD
Dziwna sprawa, generalnie im więcej paczek kurier odbierze, tym więcej zarobi. Masz jakieś niestandardowe przesyłkI? Ciężkie, gabaryty, pokraczne?
Zasadniczo jak zgłosisz do centrali, to naprostują sytuację i kurier zacznie odbierać wszystko co masz.
Generalnie są duże, ale standardowe. Kurier jest w porządku, bardziej chyba chodzi o to, że odbiera jeszcze z innych miejsc paczki i nie pomieści więcej.
To raczej wygląda tak, że albo DPD będzie musiało rzucić więcej kurerów w moją stronę, albo przysłać duże auto. Zgłosiłem im już ten problem, ale nie odpowiadają. Sądzę, że jakbym miał z nimi umowę to by to inaczej wyglądało, miałbym opiekunta itp. ale że to idzie przez Allegro to nie wiem do kogo się zgłosić.
A to może się zgadzać
Jeżeli nie masz umowy i opiekuna to fakt - możesz być traktowany jako klient piątej kategorii, bo pierwszeństwo mają klienci z umową (wiadomo, stałe pieniądze dla DPD). A jeżeli kurier wie, że jak weźmie wszystkie paczki od Ciebie, a potem zabraknie mu miejsca na paczki od klientów z umową, to będzie musiał po nie wracać po rozładunku - co w praktyce oznacza podjazd bez zarobku, bo więcej wyda na paliwo żeby w dwie strony oblecieć, niż to warte