Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Wysyłam w ramach smart przedmioty w pudełkach kartonowych, tektura bc 530g, format 30x30x150cm. Waga rzeczywista do 8kg. Gabarytowa 22,5kg.
Część przesyłek dostaje kary za nie standard, nadwagę. Każda dodatkowa kara to 19,99zł + 2,99zł, czyli jakieś 23zł każda. Tak zbiera się po kilka tysięcy złotych. Składam reklamację, która czasem od razu a czasem po odwołaniu jest uwzględniana ale nigdy w całości tylko zawsze jakaś połowa przesyłek albo 60% (przypominam że każda z przesyłek jest taka sama).
Proszę aby jakaś kompetentna osoba z serwisu allegro zajęła się moim problemem. Pozdrawiam, Łukasz.
@palmowe-love dzień dobry! Sprawdziłam i na koncie, z którego piszesz większość dopłat związanych z DPD dotyczy usługi pobrania. Natomiast przy obliczaniu wagi brana pod uwagę jest wyższa wartość. W opisanym przypadku przesyłka przekracza maksymalną wagę paczki, za którą nie naliczymy dodatkowych opłat - 10 kg.
Informacje o opłatach dodatkowych otrzymujemy od przewoźnika, więc abyśmy mogli wykonać ewentualne korekty, konieczny jest kontakt z przewoźnikiem.
Dzięki ale nie chodzi o to konto. Chodzi o konto transgrafis. W opisanym przypadku narzędzie allegro nie pokazuje że wpisane parametry powodują że przesyłka jest niestandardowa....
@palmowe-love sprawdzę to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
No i co? Nie ma mocnych w allegro? Ja mam sobie radzić jak nawet serwis nie jest w stanie udzielić informacji....
@transgrafis czekamy jeszcze na informację w tej sprawie. Proszę Cię o cierpliwość. Postaramy się jak najszybciej wrócić do Ciebie z odpowiedzią.