anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oznaczenie Smart po 25 kwietnia 2023

izobud_ol
#9 Pomysłodawca#

Witam , mam oferty oznaczone jako Smart i wysyłam je jako przesyłka DPD i nie mam możliwości  udostępnienia odbioru w punkcie (np. paczkomat czy odbiór w punkcie)  ze względu na wymiary przesyłki np. przesyłka zapakowana w karton 15x15x140 cm waga 3kg . Doczytałem iż w tym przypadku nie będę musiał udostępniać tych punktów odbioru aby zachować Smart. Proszę o informację czy mam jakoś specjalnie zaznaczyć te oferty/produkty ????

Poniżej informacja jaką otrzymałem od Allegro """"" Kiedy nie musisz spełniać nowego warunku

Gdy sprzedajesz produkty, których nie można umieścić w automacie paczkowym – na przykład ze względu na rozmiar czy wagę. Jeśli masz oferty z takimi produktami i nie udostępniasz w nich metod dostawy do punktów odbioru i/lub automatów paczkowych, to po 25 kwietnia oferty te nadal będą Smart!""""  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@izobud_ol nie utracisz oznaczenia jeśli dodasz jeszcze jedną metodę dostawy "do drzwi", która kwalifikuje się do Smart!, czyli jedną z metod przesyłek kurierskich wypisanych tutaj

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

izobud_ol
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za odpowiedz , proszę jeszcze o informację odnośnie Allegro Odbiór w Punkcie DHL , mam podpisaną umowę z DHL na DHL Palety , czy musze podpisać nową umowę z DHL na odbiór w punkcie, jeżeli tak to czy może są wynegocjowane jakieś stawki przez Allegro i czy wysyłki będę wysyłane tak jak w przypadku DHL palety 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@izobud_ol dla metody Allegro odbiór w punkcie DHL nie musisz posiadać umowy własnej. Rozliczasz się bezpośrednio z Allegro. Etykiety wygenerujesz z poziomu zakładki "zamówienia". Więcej informacji znajdziesz tutaj🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Verdes_sklep
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Jeśli dodam jeszcze jedną metodę dostawy "do drzwi" to rozumiem że po zleceniu odbioru przesyłki muszę osobiście zamówić podjazd kuriera? Czy zamawiam dzwoniąc na infolinię DHL?czy jest może jakiś dedykowany kanał?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Verdes_sklep podjazd kuriera dla metody Allegro Kurier DHL zamówisz również z poziomu zakładki "zamówienia". Najpierw musisz wygenerować etykietę, a następnie zlecić podjazd. Zachęcam Cię do zapoznania się z tym artykułem

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów